View Single Post
Vechi 12.03.2010, 00:35:43
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Poate n-am inteles eu bine ce-ai vrut tu sa zici... Eu am vrut sa zic ca daca Matei avea intr-adevar asemena har, si daca mai are si sfinte moaste, dupa cum spun mateitii, atunci atat BOSV cat si florinitii s-ar putea sa fie de partea gresita a baricadei... S-ar putea...
Articolul la care fratele Antoni0 facea trimitere are si un moment concret: 1949. Schisma mateita a fost definitiva doar cu un an mai inainte, in 1948 (cind Ips Matei a consacrat episcopi de unul singur, act necanonic si neregularizat pina astazi), ceea ce inseamna ca faima (reala) despre episcop si Harul capatat a fost foarte probabil formata in anii de dinainte.

Dupa cum in repetate rinduri ti-am mai spus, nu are nici un fel de importanta ce sustin mateiti, o Biserica Schismatica, si nu pentru ca o zic eu, ci fiindca asa a considerat-o si ROCORul la care ei au facut apel in 1971 ca sa le confirme ierarhia. Contrar la ce vorbesc astazi mateitii, ca ROCORul ar fi facut doar chirotesia pentru cei doi episcopi mateiti in SUA, in fapt ei au fost ca si re-consacrati si ar fi trebuit ca odata intorsi in Grecia sa faca rugaciune de iertare cu repunerea miinilor pe clerul lor din tara. Acest lucru mi l-a confirmat episcopul meu acum trei saptamini. El a fost calugar in ROCOR si a cunoscut personal ierarhi care au tratat cu mateitii in 1971.
Reply With Quote