Citat:
În prealabil postat de adi_cambir
Ma iertati, fratilor, ca uneori mi se pare ca as avea si eu ceva de spus, e din proasta obisnuinta, dar inainte de a ne razvrati impotriva conducerii Bisericii Ortodoxe Romane as vrea sa intreb ceva: cati dintre "luminatii" ce au impresia ca ar sti mai bine ce e de facut cu banii au auzit indemnul Sfintei Liturghii de a ne ruga pentru mai marii Bisericii si ai tarii? Daca l-ati auzit cati v-ati rugat pentru ei ca si cum v-ati fi rugat pentru parintii vostri sau poate chiar pentru voi insiva?
Fratilor... Imi miroase a duh rau.
Iertati-ma, poate ca e doar mirosul meu.
|
Nici eu nu sunt de acord sa se zica ca mai marii nostri sunt asa si pe dincolo, noi nu avem de unde sa stim ce presiuni s-au facut sau se fac, si toate ratiunile care stau la baza acestei alegeri, dincolo de turnura oficiala pe care o au lucrurile.
Suntem impotriva proiectului in sine, nu ne intereseaza cine a decis asta desi am vrea sa auzim de ce, "pe bune", pentru ca de argumente sanatoasa, crestine, nu prea s-au auzit.
Mandrie nationala, fandoseala si fanfaronada - argumente din astea au curs ceva, dar la cee ce ar trebui sa ne intereseze ca ortodocsi vizavi de sanatatea morala a poporului roman si nevoile REALE Bisericii, nu s-a auzit nimic.
Ba, ca sa nu gresesc, au fost cateva tentative de a face o legatura cu ele, dar ridicole - ca sa nu zic mai mult.
Se incearca cumva sa se mai scurga cateva sute de milioane de la buget pentru nu-stiu-ce-firma de constructii cu sediul prin cine stie ce paradis fiscal?
Si ne-am trezit si noi ortodocsii oportunisti, sa ne alegem macar cu ceva din combinatia asta..