View Single Post
Vechi 22.04.2006, 20:25:14
Eugen Eugen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.01.2006
Implicit

Am cunoscut o turcoaica din Romania, botezata de parintele Argatu, din partea Dobrogei parca era, care a avut mari necazuri cu familia din cauza asta. Apoi cunosc pe cineva din aceeasi zona care imi spunea ca, atunci cand o crestina se casatoreste cu un musulman (in Romania, nu stiu in alte parti) i se coase o cruce in pantof sau papuc si timp de cateva saptamani (parca trei) este obligata "sa calce crucea" ca semn al lepadarii de Hristos si implicit de crestinism. Probabil ca depinde de cultura si de felul cum vede fiecare musulman aceasta. Sigur ca exista si extremisti, ca peste tot, mai ales acolo unde sunt majoritari si unde influentele culturale si etnice sunt mai puternice. Paradoxal, dar exista mai mult respect intre crestini si musulmani decat intre crestinii de diverse confesiuni. Nici eu nu cred ca Islamul sustine ca cei ce nu cred sa fie ucisi. Ar fi insemnat ca toti cei ce au fost sub stapanire turceasca sa fi devenit toti musulmani (si aici ma refer la cei ce au fost pasalac - bulgarii, sarbii) ori vedem ca si-au pastrat in mare parte identitatea. Eu nu am citit Coranul, dar, mi-au spus cei ce l-au citit, ca Jihadul - razboiul sfant, este razboiul cu propriile patimi. Ceea ce se intampla astazi este o pervertire a acestei idei.
Reply With Quote