View Single Post
Vechi 12.03.2010, 19:50:35
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit De ce sambata si nu duminica?

Multi sustin ca ziua de odihna este ziua in care D-zeu s-a odihnit de toate lucrurile Sale...O fi oare adevarat, are D-zeu nevoie de odihna?
Facere 1, 2. Și a sfârșit Dumnezeu în ziua a șasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut.
La Ioan 5, 17 se spune: "Dar Iisus le-a răspuns: Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez". Aici se vede ca D-zeu lucreaza continu, nu se mai odihneste, ca Iisus nu a spus ca sase zile Tatal Meu lucreaza , iar a saptea se odihneste...

Conform capitolului 2 din Facere vedem ca D-zeu nu s-a odihnit ci a lucrat mai departe, nu a intrerupt lucrarea. Dupa facerea omului se spune ca D-zeu S-a odihnit, iar apoi iarasi se spune ca a facut EDENUL si l-a asezat pe om acolo. Ce nu inteleg, de ce exista un interval despartitor intre facerea omului (ziua a 6-a) si facerea gradinii EDENULUI, adica perioada de odihna.
Se continua planul de lucru a lui D-zeu si in ziua a 8-a?

Iesire cap 31.
12. Și a mai vorbit Domnul cu Moise și a zis:
13. "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să păziți zilele Mele de odihnă, căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește.
14. Păziți deci ziua de odihnă, căci ea este sfântă pentru voi. Cel ce o va întina, acela va fi omorât; tot cel ce va face într-însa vreo lucrare, sufletul acela va fi stârpit din poporul Meu;
15. Șase zile să lucreze, iar ziua a șaptea este zi de odihnă, închinată Domnului; tot cel ce va munci în ziua odihnei va fi omorât.
16. Să păzească deci fiii lui Israel ziua odihnei, prăznuind ziua odihnei din neam în neam, ca un legământ veșnic.
17. Acesta este semn veșnic între Mine și fiii lui Israel, pentru că în șase zile a făcut Domnul cerul și pământul, iar în ziua a șaptea a încetat și S-a odihnit".

In aceste versete se vede ca ziua a saptea, Sabatul, a fost ziua de odihna randuita pt evrei: Să păzească deci fiii lui Israel ziua odihnei.
Reply With Quote