View Single Post
Vechi 12.03.2010, 23:26:54
albert.smith
Guest

Implicit

Citat:
De fapt tu dai dovada de putinatate a mintii, uitand ca din 1924 pana in 1945 Romania nu era chiar asa un tarc inchis.
Hmmm, asa sa fie? Oare? Tu nu vrei sa citesti sau sari peste pasajele care pur si simplu nu-ti convin. Ca de exemplu:
Citat:
...De asemenea, "stilistii" erau urmariti pas cu pas in Regatul Roman de "noii stilisti" cat si de jandarmerie. N-aveau cum sa aduca episcopi greci de stil vechi.
Vrei dovezi, te prefaci ca nu stii de existenta lor, insa macelul de la Cucova din 1936 - descris de parintele Ioanichie Paraiala, ucenicul Sfantului Ioan Iacob Hozevitul, nu a fost pus la cale si infaptuit in Regatul Roman, de neo-stilisti impreuna cu jandarmeria?... Deci, cand am afirmat despre putinatatea mintii tale prin repetarea unor asemenea intrebari care nu-si au nici locul si nici rostul, stiu bine de ce am ales sa procedez astfel. Pentru ca exact de asa ceva ai dat dovada...nici mai mult si nici mai putin.

Sau, cumva neo-stilistii au fost agresati in vreun fel de cei care tineau stilul vechi? Poate vei putea sa-mi raspunzi tu la aceasta intrebare...

Adevarul nu se poate impune de nimeni cu bata si cu patul pustii asa cum au incercat la Cucova in anul 1936 sa-si impuna propriul "adevar" neo-stilistii asupra celor care tineau randuiala adevarata a Bisericii. Gandeste-te doar ca a incerca sa impui ceva cu bata inseamna ca acel "ceva" este o minciuna, o inselare profunda si nu un adevar.
Oare care era "adevarul" vostru pe care ati incercat sa-l impuneti cu bata: ca toti sa urmeze innoirii dracesti a Sfintei Traditii a Bisericii impuse de patriarhul mason Meletios IV, innoire avand ca prim pas schimbarea Sinaxarului Ortodox din motive astronomice, fara legatura cu Sfintele Canoane ale Bisericii ce trebuie respectate in litera, ca singura si adevarata legislatie Bisericeasca.

Last edited by albert.smith; 14.03.2010 at 13:58:45.
Reply With Quote