Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea
dar faptul ca stiinta,care e impotriva minunilor,o atesta,nu-ti spune nimic? 
Nu vreau sa te supar,dar eu cred ca ar fi cam ilogic sa o recunoasca,din moment ce la rugaciunea papei nu vine,ar fi ca si cum s-ar elimina singur...
La fel,intoarcerea Iordanului.
|
Ce inseamnă "știința" o atestă ? Cât timp nu există o comisie asupra seriozității căreia să nu existe dubii, nu putem spune nimic. Asta îmi aduce aminte de articole de tip "oameni de știință sovietici afirmă că" (mai nou "americani" în loc de "sovietici"). Pe urmă, cine spune că "știința este împotriva minunilor" ? Minunile nu sunt nici științifice, nici non-științifice, ci a-științifice, adică studiază domenii diferite ale realității: supranaturalul, respectiv naturalul. Ce e drept, știința e un ajutor prețios în certificarea minunilor: ea este chemată să afirme că nu există o explicație științifică a producerii lor.
Chiar și când existența și caracterul supranatural al unui miracol este atestat de papa, după trecerea tutuor "furcilor caudine" a două comisii de experți, două comisii teologice, un episcop și un cardinal, minunea respectivă face parte dintre revelațiile particulare, care nu sunt obligatorii pentru noi. În principiu, poți să fii un bun catolic și dacă nu crezi că Sf Fecioară a apărut la Fatima. Dar nu poți să fii un bun catolic dacă nu crezi că Isus a înviat.