Da, este adevarat, ai ramas crestin-ortodoxa, dar ai binecuvantarea casatoriei? Daca nu te intereseaza sa-ti practici religia, nu-i nici o problema, dar ce scuze ai putea invoca la Judecata? Dar daca vrei acest lucru, apar o serie de impedimente si iata de ce:
1. Nici un preot nu va binecuvanta o casatorie intre un crestin si un musulman, decat daca musulmanul trece la crestinism.
2. Despre Impartasanie nici nu poate fi vorba, din aceleasi motive, iar fara Trupul si Sangele Domnului nu exista viata vesnica.
Şi le-a zis Iisus: Adevarat, adevarat zic voua, daca nu veti manca trupul Fiului Omului si nu veti bea sangele Lui, nu veti avea viata în voi. Cel ce manancă trupul Meu şi bea sangele Meu are viata vesnica, si Eu il voi invia in ziua cea de apoi. Trupul este adevarata mancare si sangele Meu, adevarata bautura. Cel ce mananca trupul Meu şi bea sangele Meu ramane intru Mine şi Eu intru el. (Ioan 6, 53-56)
Crestinismul este exclusivist in acest sens. "Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevarul şi Viata. Nimeni nu vine la Tatal Meu decat prin Mine." (Ioan 14,6). Eu cred ca esti intr-o mare dilema.
In ceea ce priveste binecuvantarea casatoriei, am sa-ti redau pe scurt din memorie, o istorioara a Sfantului Lavrentie al Cernigovului. A venit la el un satean caruia-i disparuse vaca. Sfantul l-a intrebat: "Esti casatorit la biserica?" "Nu", i-a raspuns acesta. "Atunci nu vei putea tine nici macar o gaina, dar o vaca", i-a spus Sfantul. Apoi, dupa ce a obtinut promisiunea ca se va casatori religios, i-a spus: "Maine dimineata, du-te in satul... si intreaba prima persoana care-ti apare inainte, daca nu stie ceva de o vaca straina, si-ti va spune unde sa o gasesti". Asa a facut. Prima persoana intalnita a fost o femeie, care i-a raspuns: "Du-te la familia... ca au de trei saptamani o vaca straina".
Dumnezeu sa-ti ajute sa-ti limpezesti situatia.
|