View Single Post
Vechi 13.03.2010, 00:32:15
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

(in sprijinul unei voci singulare,ca a lui ciprian22)
Cine nu se vede pe sine insusi ca un ateu,si mai jos chiar decat un ateu,nu are dreptul sa ii judece pe ceilalti ! "Cine crede ca sta in picioare sa ia aminte sa nu cada"
Nu sunt vorbe,si mie ca si ateilor imi da tarcoale aceiasi necredinta ca si a lor.Si eu ca si ei caut aceleasi explicatii logice si ultime . Si eu as vrea sa cunosc totul logic,sa existe o explicatie valabila si generala pentru toate.
A cauta explicatii insa,numai cu mintea,este,se stie,ca si cum ai cauta stelele pe cer cu lanterna. Deci facand aceasta,pe jumatate sunt ateu si eu
Si ce daca Dumnezeu a vrut sa picure un pic din mila si dragostea Sa ,peste sufletul meu ratacit ? Este meritul meu cumva ? Este doar mila Sa,si lumina Sa,peste un suflet ratacit,care nu e in stare decat sa se afunde si mai tare in cautarile sale .
Si cine stie caile Domnului? A venit cumva luminarea Sa prin gasirea vreunei explicatii logice,prin gasirea acelui raspuns logic la toate? Nu ,ci a venit mai mult prin oboseala,prin scarbirea de lumea parelnica a himerelor mintii,prin trairea miracolului simplu al unor gesturi concrete :rugaciune ,biserica,lucruri simple dar infinit de adanci .
Reply With Quote