View Single Post
Vechi 13.03.2010, 17:11:44
Hector's Avatar
Hector Hector is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2009
Locație: Jungla poreclita Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Hristos spune in evanghelie respectiva: Casa Tatalui meu (adica El e Tatal meu iar eu sunt Fiul Lui), casa de rugaciune se va chema. Apoi ia biciul si ii cearta pe cei de acolo. Asta denota ca nu Hristos ca om a lovit cu biciul, ci Hristos ca fiu al lui Dumnezeu si Dumnezeu adevarat. Deci Dumnezeu este cel ce bate, si nu Omul. Ca drept dovada ca nici ucenicii si nici alt om nu este mentionat ca luand parte la biciuire.
Nu spune ucenicilor, pai ucenicilor, luati si voi un bici si hai sa le dam o lectie. NU. Ci Fiul lui Dumnezeu, singur, face dreptate, ca cel ce este judecator.
Pentru om, si facerea lui de dreptate avem pilda pe care iustin10 a scris-o. Acolo este vorba de o dreptate facuta de oameni. Omenii vin la Hristos si ii spun, Da-ne binecuvantare sa o ucidem cu pietre. Hristos nu este implicat in tablou, el sta undeva, jos, mai la departare. Nici oamenii nu ii cer implicarea. Iar El le raspunde, ca pentru oameni, Cine este fara de pacat sa arunce primul piatra. Nu spune, stati asa ca vin si eu acum sa arunc o piatra. Nu. Ci cand este vorba de o fapta facuta de oameni, de o ,,dreptate" savarsita de oameni, de o pedeapsa data de oameni, Hristos indemna la a ne vedea barna din ochiul nostru. Cine este fara de pacat sa arunce primul piatra.
Noi NU avem dreptul sa luam biciul si sa lovim.
Cititi cu atentie pilda respectiva.

Last edited by Hector; 13.03.2010 at 17:13:50.
Reply With Quote