Heaven, citeste si ce a scris mc2009... Iisus Hristos a spus ca El este Calea, Adevarul si Viata. "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine".
Nu este o cale intre altele, iar crestinismul nu este o religie intre altele, ci este sensul adevarat al existentei omului.
Fara aceasta convingere ca nimeni nu ajunge la Tatal decat prin Fiul, fara a crede cu adevarat ca Iisus Hristos este Calea, Adevarul si Viata.. nu te poti numi crestin.
Altfel spus: NU exista o alta cale!
(degeaba vorbesti de iubire daca esti in afara crestinismului, degeaba faci fapte bune etc... Si nu sunt cuvintele mele!)
A fi crestin adevarat inseamna a avea Duh Sfant.
“S-a pogorât Duhul Sfânt si ramâne în Biserica, savârsind lucrarea lui Hristos în fiecare credincios. Fiecare crestin este partas al Duhului. Acest lucru este atât de trebuincios, ca
cel care nu are Duhul nu este al lui Hristos. Asadar, cerceteaza-te binisor:
oare este în tine Duhul harului? Caci el nu ramâne la toti, ci se mai întâmpla sa si plece.
Iata semnele lucrarii Duhului în om: mai întâi vine
duhul pocaintei si îl învata pe crestin a se întoarce catre Dumnezeu si a-si îndrepta viata; duhul pocaintei, savârsindu-si lucrarea, îl încredinteaza pe crestin
duhului sfinteniei si curatiei, caruia îi urmeaza, în sfârsit
duhul înfierii. Trasatura celui dintâi e
râvna iubitoare de osteneala; trasatura celui de-al doilea –
caldura si dulcea ardere a inimii; trasatura celui de-al treilea –
simtirea înfierii, ce face sa iasa din inima suspinarea catre Dumnezeu: “
Avva Parinte!“.
Ia aminte pe care din aceste trepte te gasesti. Daca pe nici una, se cuvine sa te îngrijesti mai mult de sufletul tau“. (Sf. Teofan Zavoratul)
Sf. Serafim de Sarov spune ca scopul vietii crestinului este dobandirea Sf. Duh:
http://saraca.orthodoxphotos.com/bib...ea_duhului.htm
Revenind, ca sa nu se piarda ideea: daca sustii ca oricine se poate mantui prin propria credinta (eventual in baza unei "iubirii" vad definite), aceasta este o HULA.
Este ca si cum ai spune ca Iisus Hristos s-a jertfit degeaba (adica, te poti mantui si in hinduism, nu?). Este o hula mare. Sf. Duh nu sta in hulitori.