iti multumesc pentru raspuns. de asemenea, si pentru sfat. am sa tin cont de el, cu siguranta!
problema este ca eu am cautat si am citit(ce-i drept,putine,dar decat deloc,e bine si asa,pentru inceput) cateva carti,dar fiecare spunea exact ce nu trebuia(si ceea ce stiam,si nu numai eu,ci orice persoana):fiecare isi sustinea cu tarie religie;am citit/auzit si cazuri cand unul s-a convertit la o alta religie(de aceeasi cu persoana iubita),dar nu credea(sau daca credea,erau putine cazuri).apoi,in cazul meu nu este(si nici nu o sa fie) vorba de convertire.am decis de comun acord ca vom fi impreuna(si cu ajutorul lui Dumnezeu poate ne vom si casatori,peste cativa ani) fara sa aducem in discutie(sau sa obligam sau sa facem de dragul persoanei iubite) schimbarea religiei. nici nu o sa fac asa ceva(in primul rand,pentru ca nu vreau eu si-n al doilea rand,pentru ca nu vreau sa fac ce-mi spune unul sau altul;fac ce simt eu). ca sa nu mai spun ca din ce stiu,este un pacat mare sa-ti schimbi religie(dar si faptul ca iubesc o persoana de religie diferita este considerat un pacat-asa am citit,nu stiu daca este adevarat).
asa,revenind...parerile pro si contra se cam bat cap in cap;plus ca sunt cam la egalitate,deci nu stiu ce e bn sa fac T.T...eu vreau sa fac ce simt,chiar daca inseamna ca o sa gresesc sau o sa sufar dupa aia(desi nu am de unde sa stiu).am fost la biserica(merg de fiecare data cand simt nevoia sa ma descarc sau la slujbe importante sau de sarbatori,cu familia;dar cand simt nevoia,merg singura) si m-am sfatuit si cu un preot(care mi-a spus sa nu fac nimic cu el ca e pacat mare) si m-am rugat(si ma rog in continuare) sa fie bine,sa ma ajute in continuare Dumnezeu si sa-mi arate drumul cel bun.
eu cred ca nu ar trebui sa existe gandurile negative atunci cand se discuta despre religia din care face parte o persoana.nu vreau sa ajung sa ma despart de el din cauza religie,pentru eu chiar il iubesc si sunt sigura ca se vor gasi solutii pentru problemele ce vor aparea pe parcurs.
si da,mi-ar placea sa aud parerile/sfaturile persoanelor care sunt in aceeasi situatie ca mine.
|