View Single Post
Vechi 13.03.2010, 22:57:17
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de rhadu_c Vezi mesajul
Nu ai raspuns la intreg post-ul meu anterior.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=79

Citat:
In orice caz, inchei aici discutia pentru ca folosindu-ne exclusiv de Biblie, dupa cum se vede puteam genera o pleiada de antinomii. Mai e la mijloc si Traditia pe care o ignori, ca si cum, dupa incheierea NT harul nu ar mai fi lucrat si in alti oameni. Dar....
Dacă consideri Biblia generatoare de antinomii, Tradiția cu atât mai mult... așa că hai să rămânem la Cuvântul lui Dumnezeu.

Citat:
Tind sa cred ca Dumnezeu nu se leaga de un lucru atat de vremelnic: in care zi Il sarbatorim. Cred ca asta e doar o chestie de suprafata.
Aș vrea să-ți dau dreptate dar nu pot. Legea lui Dumnezeu nu este doar o ”chestie de suprafață” căci unde-i lege nu-i tocmeală...

Citat:
Ar trebui sa ne orientam spre fond si sa lasam vrajmasiile astea dintre noi create doar de chestiuni care tin de formalism.
Intrebarea e: care e fondul? Raspunsul la aceasta intrebarea ar trebui sa ne fie telul. Si ceva imi spune ca acest raspuns poate fi dobandit doar smerindu-ne si prin rugaciune.
Dacă polemica noastră a părut a fi generată de dușmănie, nu pot decât să-mi cer iertare și să sper că dialogul nostru a fost totuși un model de polemică decentă fără invective și cuvinte de ocară. Mulțumesc pentru atenția acordată și încă o dată iertare! Doamne ajută
Reply With Quote