Subiect: Despre Evrei
View Single Post
Vechi 14.03.2010, 13:15:44
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Corect in ceea ce priveste iubirea si iertarea, dar nu prea sunt de acord sa nu arati greseala atunci cand e cazul... Nu cred ca e bine a tacea si nu cred ca a spune adevarul e judecata si nici superioritate fata de celalalt... Nici ca am avea un drept de a-i pedepsi... Fiecare e liber sa creada ce doreste. Evreul crede Legea Veche si va fi judecat dupa ea, Crestinul crede si Legea Noua dupa care va fi judecat.
Nu m-am suparat,nici nu am de ce!
Multumesc pentru intelegere :)
Cu privire la judecata, vreau sa transcriu un mic fragment din cartea "Ne vorbeste Parintele Porfirie":
"„Habotnicia n-are legătură cu Hristos. Să fii creștin adevărat. Atunci nu vei răstălmăci pe nimeni, ci iubirea ta pe toate le va suferi. Și pe cel de altă religie. Adică să-l cinstești fără legătură cu religia lui, într-un chip nobil. Poți să îngrijești un musulman, când are nevoie, să-i vorbești, să te întreții cu el. SĂ EXISTE RESPECT PENTRU LIBERTATEA CELUILALT. Precum Hristos ‚stă la ușă și bate’, fără să silească, ci așteptând ca sufletul singur, liber, să-L primească, tot astfel să stăm și noi dinaintea oricărui suflet.”

Este o carte foarte foarte buna, o recomand tuturor!
Reply With Quote