Citat:
În prealabil postat de eduardd
In general avem tendinta de a merge la duhovnici aspri ( calugari adesea) dar NU respectam canonul si invataturile primite! Mai mult la duhovnic mergi des ( sau cel putin asa ar trebui) daca e calugar ce faci te spovedesti doar in posturi? Eu am duhovnic calugar de cand ma stiu si este greu. Deci, grija! O spun din experienta! Daca poti sa postesti, posteste daca nu, NU! Nu in post sta curatirea inimii..mai bine cercetetaza-ti inima si constiinta cu deamanuntul. Canoanele NU sunt facute sa ucida ci sa indrepte! Domnul sa iti ajute!
|
Si totusi exista o diferenta mare intre unii preoti de mir si calugari in ceea ce priveste spovedania. Cand eram mica ma spovedeam la un preot calugar dar dupa ce am crescut, eram la facultate, preotul calugar la care ma spovedeam a plecat in alt judet si a fost greu sa il pastrez. Mi-a dat binecuvantare sa imi aleg un alt duhovnic dar sa am grija sa nu fie nici prea sever nici prea indulgent... Cert este ca nu mai simt la fel, parca totul e prea ca pe banda de cand ma spovedesc in parohie, nu ma simt sfatuita si am mereu un gol sufletesc. Mi-as cauta un alt preot calugar care sa stiu ca se roaga pentru mine, nu zic ca actualul duhovnic nu se roaga pt fiii duhovnicesti dar nu stiu, atunci era altceva...
In ceea ce priveste canonul poate fi de comun acord adica sa nu depaseasca putintele noastre dar sa existe totusi, ca sa fim intr-o randuiala.