Citat:
În prealabil postat de heaven
De unde stiti ca nu exista viata a spiritului si inainte de conceptia biologica,dar si dupa decesul fizic?Ca existenta pe Terra nu este doar o simpla etapa in evolutia noastra?Nu stim,pentru ca nu ni s-a spus tot,trebuie sa descoperim cu sufletul.
"Crede si nu cerceta!"...eu traduc altfel aceasta fraza:"Cerceteaza cu ochii sufletului,dar nu cauta sa intelegi doar rational!",pentru ca mintea umana este limitata.
.
|
credinta crestina nu impartaseste reincarnarea, apropo de ,,viata spiritului" care te gandesti ca ar putea exista inainte de ,,conceptia biologica", ai mare grija!
Deviza idioata cu o cariera mult prea indelungata ,,crede si nu cerceta" apartine dusmanului credintei crestine, filosoful roman Celsus, sec 2, care a pus in gura apostolilor din primele veacuri aceasta tampenie, pe care ei, chipurile, ar fi folosit-o pentru a-i atrage la credinta pe oamenii mai simpli. Aceasta deviza contravine Bibliei:
,,Ci cercetați toate lucrurile, și păstrați ce este bun".(1Tes5.21)
,,Mari sînt lucrările Domnului, cercetate de toți cei ce le iubesc”(Ps111.2).
Mi-am pus inima să cercetez și să adîncesc cu înțelepciune tot ce se întîmplă supt ceruri: iată o îndeletnicire plină de trudă, la care supune Dumnezeu pe fiii oamenilor.(Ecl1.13)
M-am apucat și am cercetat toate lucrurile, cu gînd să înțeleg, să adîncesc, și să caut înțelepciunea și rostul lucrurilor, și să pricep nebunia răutății și rătăcirea prostiei.(Ecl7.25)
1Argintul are o mină de unde se scoate, și aurul are un loc de unde este scos ca să fie curățit.
2Ferul se scoate din pămînt, și piatra se topește ca să dea arama.
3Omul pune capăt întunerecului, cercetează, pînă în ținuturile cele mai adînci, pietrele ascunse în negura și în umbra morții.
4Sapă o fîntînă departe de locurile locuite; picioarele nu -i mai sînt de ajutor, stă atîrnat și se clatină, departe de locuințele omenești.(Iov 28.1-3)