View Single Post
Vechi 15.03.2010, 00:49:30
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Smile

am fumat cativa ani..din ce in ce mai mult..am ajuns sa fumez 2 pachete pe zi..si am hotarat ca trebuie sa renunt..am incercat diferite metode..de la plasturi la fumat treptat din ce in ce mai putin..De la 40 de tigari pe zi..am scazut pana la 1..:) in ziua in care nu mai trebuia sa fumez am fumat iar doua pachete.in primavara anului trecut am inceput sa simt dureri in piept,seara si mai ales in zilele in care fumammai mult decat de obicei.Medicul mi-a spus ca este de la o raceala mai puternica..dar si ca plamanii mei au inceput sa nu mai arate bine pentru varsta mea iar daca nu voi renunta la fumat..in catziva ani voi incepe sa am probleme..sincer..de cand am iesit de la medic mi-a trecut cheful de tigari.Nu le-am mai fumat nici pe cele din buzunar.Recunosc ca mai salivez din cand in cand..cu gandul la tigara preferata dar..am renuntat si asa va ramane.pentru cei care sunt nehotarati..putin post si mersul la spovedit cred ca ar prinde bine ..ar da tarie sufletului pentru a renunta..de renuntat pe termen scurt la fumat nu este greu..dar pentru a renunta definitiv trebuie multa vointa..si da fumatul este un pacat pentru ca este un viciu care provoaca dependenta si sevraj..se pare ca nicotina contine o enzima care ajuta transferul chimic interneuronal in detrimentul substantei produse de organism..acesta devine"lenes"si nu mai produce cantitatea necesara..asteptand mereu "priza" de nicotina.De aceea apare senzatia de liniste dupa fumat...si dependenta..
Pentru a renunta la fumat trebuie determinare si liniste sufleteasca..pe care o poti capata citind ceva recomandat de un preot..nu exista pursisimplu un leac care sa treaca peste vointa ta si sa te opreasca de la fumat.eu spre exemplu..cand mai tanjesc la o tigara ma gandesc ca mi-am promis sa nu mai fumez..si asi fi cel mai josnic daca mi-asi incalca promisiunea fata de mine insumi..
Reply With Quote