Citat:
Īn prealabil postat de Lory10
Si acum am ajuns si la semnul fiarei. Pana acum am vazut ca Fiara este Roma papala, Papalitatea. Semnul ei trebuie sa fie ceva ce o reprezinta.
Insa, inainte de a vedea efectiv semnul Fiarei sa vedem care e semnul lui Dumnezeu. Sfanta Scriptura, in Apocalipsa capitolul 7 spune despre el astfel:
2....si am vãzut un alt īnger care se suia dinspre rãsãritul soarelui, si care avea pecetea Dumnezeului cel viu. El a strigat cu glas tare la cei patru īngeri, cãrora le fusese dat sã vatãme pãmīntul si marea,
3. zicīnd: "Nu vãtãmati pãmīntul, nici marea, nici copacii, pīnã nu vom pune pecetea pe fruntea slujitorilor Dumnezeului nostru!"
Pecete=semn=sigiliu. Este semnul apartenentei divine.
Care e acest semn? Sa citim in Exod 31 :
13."Vorbeste copiilor lui Israel,si spune-le: "Sã nu care cumva sã nu tineti sabatele Mele, cãci acesta va fi īntre Mine si voi si urmasii vostri, un semn dupã care se va cunoaste cã Eu sunt Domnul, care vã sfintesc.
Si in Ezechiel 20,
20. Sfintiti Sabatele Mele, cãci ele sunt un semn īntre Mine si voi, ca sã stiti cã Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru!"...
Care este concluzia? Sabatul este semnul sau sigiliul lui Dumnezeu ,care ne spune ca apartinem Lui. Sabatul este memorialul cretiunii noastre si al faptului ca am fost creati de Dumnezeu.In Exodul 20 citim:
8.Adu-ti aminte de ziua de odihnã, ca s-o sfintesti.
9. Sã lucrezi sase zile, si sã-ti faci lucrul tãu.
10. Dar ziua a saptea este ziua de odihnã īnchinatã Domnului, Dumnezeului tãu: sã nu faci nici o lucrare īn ea, nici tu, nici fiul tãu, nici fiica ta, nici robul tãu, nici roaba ta, nici vita ta, nici strãinul care este īn casa ta.
11. Cãci īn sase zile a fãcut Domnul cerurile, pãmīntul si marea, si tot ce este īn ele, iar īn ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvāntat Domnul ziua de odihnã si a sfintit-o.
Orice sigiliu ne descopera cel putin trei elemente de baza :
1.Numele celui care l-a pus
2.Functia
3.Teritoriul de actiune
Sabatul indeplineste toate aceste conditii;
1.Numele=Domnul Dumnezeu
2.Functia=a creat
3.Teritoriul=cerurile si pamantul in sase zile
In ce zi cade SABATUL? Despre acest aspect mai tarziu.
|
Daca Iisus a inviat in ziua dintai a saptamanii adica Duminica, ziua a saptea sau Sabatul cade Sambata.
Daca Sambata este semnul sau sigiliul lui Dumnezeu inseamna ca o zi opusa acesteia e semnul Fiarei.
Care este acea zi opusa Sambetei anticipata si in Sripuri in cartea lui Daniel, capitolul 7 cu versetul 25:
25..El va rosti vorbe de hulã īmpotriva Celui Prea Īnalt, va asupri pe sfintii Celui Prea Īnalt, si se va īncumeta sã schimbe vremurile si legea...
Nu este alta decat ziua Dumincii, care a ajuns in crestinism prin decretul lui Constantin cel Mare in anul 321 en:
*In anul 321(imparatul pagin Constantin cel Mare emite un decret prin care..)
prima zi a saptaminii,cunoscuta sub numele de Ziua Soarelui…este declarata
zi de repaus.*
Constantin cel Mare,de Ion Barnea,ed.Stiintifica si
Enciclopedica,Bucuresti,1982,pag.68
*Duminica…termen care a inlocuit sarbatoarea saptaminala pagina Dies
Solis(Ziua Soarelui).*
Istoria Bisericii Ortooxe Romane,de preot prof.dr.
Mricea Pacurariu,ed.a doua ,1991,pag.74
*Cultul(pagin)mithraic se efectua intr-un fel de grote…ca zi de inchinare
avea Duminica-Ziua Soarelui.*
Istoria religiilor,de Diacon Dr.Prof.Emilian Vasilescu,
1982,pag.310
Iata aici si un dialog din cartea lui Stephan Keenan, “Un catehism doctrinal” la pagina 176:
‘Intrebare:- Poti sa dovedesti in vreun fel ca Biserica Catolica are putere sa instituie sarbatori religioase ...?
Raspuns:- Daca nu ar fi avut o asemenea putere, nu ar fi putut sa faca ceea ce accepta toti teologii moderni: nu ar fi putut sa inlocuiasaca pazirea sambetei, ziua a saptea a saptamanii, cu duminica, prima zi a saptamanii, o schimbare pentru care nu exista nici o autoritate scripturistica”.
Deci ziua duminicii nu a ajuns in crestinism ca argument la ziua in care a inviat Iisus, ci Biserica catolica a introdus-o.
Si inca ceva foarte important care are sa va surprinda, din declaratii oficiale ale bisericii catolice :
“Desigur, Biserica Catolica pretinde ca schimbarea (din Sambata in Duminica) a fost actul ei...si acest
act este SEMNUL autoritatii ei in probleme religioase.”
H.P.Thomas, Chancellor of Cardinal Gibbons
“Duminica este semnul autoritatii noastre…”
The Catolic Record, Ontario-Canada, 1 septembrie 1923
Sunt dovezi de netagaduit ca semnul Fiarei e in ograda catolicismului. Ce va urma se va vedea.
Problema e , ce facem cu avertismentul Mantuitorului nostru din cartea Apocalipsei, capitolul 14:
9. Apoi a urmat un alt īnger, al treilea, si a zis cu glas tare: "Dacã se īnchinã cineva fiarei si icoanei ei, si primeste semnul ei pe frunte sau pe mīnã,
10. va bea si el din vinul mīniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat īn paharul mīniei Lui; si va fi chinuit īn foc si īn pucioasã, īnaintea sfintilor īngeri si īnaintea Mielului.
11. Si fumul chinului lor se suie īn sus īn vecii vecilor. Si nici ziua, nici noaptea, n-au odihnã cei ce se īnchinã fiarei si icoanei ei, si oricine primeste semnul numelui ei!
Care-i solutia salvatoare ? Sa acceptam sa ascultam de toate poruncile lui Dumnezeu, inclusiv de porinca a patra despre pazirea sabatului in ziua biblica, Sambata. Dar acest lucru e posibil doar cu ajutorul lui Iisus.
Alegerea e de partea noastra.
Dumnezeu inainte de orice Biserica, sfinti, oameni sau invatauri nebiblice.Numai asa suntem in siguranta.
Sa ramanem la “ce sta scris” in Scripturi.
Succes.