"Sufletul nu poate avea pace dacă nu va cugeta la legea lui Dumnezeu ziua și noaptea [Ps 1, 2], căci această lege e scrisă de Duhul Sfânt; dar din Scriptură Duhul Sfânt trece în suflet și sufletul simte în el o dulceață plăcută și
nu mai vrea să iubească cele pământești, pentru că iubirea celor pământești pustiește sufletul și atunci el cade în urât și nepăsare și nu mai vrea să se roage lui Dumnezeu. Vrăjmașul însă, văzând că sufletul nu mai e în Dumnezeu, îl zdruncină și îi seamănă liber în minte ce vrea el, gonește sufletul de la un gând la altul și astfel acesta își pierde toată ziua în această neorânduială și nu poate vedea curat pe Domnul." (Cuv. Siluan Athonitul)
despre ce inseamna sa-L iubesti pe Dumnezeu:
"Inima mea s-a îndrăgostit de Tine, Doamne, și de aceea tânjesc după Tine și cu lacrimi Te caut.Tu ai împodobit cerul cu stele, văzduhul cu nori, pământul cu mări, râuri și grădini înverzite în care cântă păsări,
dar sufletul meu s-a îndrăgostit de Tine și nu mai vrea să privească această lume, cu toată frumusețea ei.Numai pe Tine Te dorește sufletul meu, Doamne. Privirea Ta liniștită și blândă nu o pot uita și cu lacrimi Te rog: „Vino și Te sălășluiește întru mine și curățește-mă de toată întinăciunea. Tu vezi din înălțimea sfintei Tale slave cum tânjește sufletul meu după Tine; nu mă lăsa pe mine, robul Tău; auzi-mă când strig Ție ca Prorocul David: «Miluiește-mă, Dumnezeule, după mare mila Ta» [Ps 50,1]". (tot Cuv. Siluan Athonitul)
Mai pot gasi multe exemple.
M-au miscat aceste citate.. imi dau seama ca eu deloc nu-L iubesc pe Dumnezeu.. vorbesc mult despre El si deloc nu-L cunosc.

Cand un om Il iubeste pe Dumnezeu cu adevarat, atunci aceasta lume devine nimic.
Traditie 1 a dat
citate din Sripturi, nu le mai reiau.
(acum gata, incerc sa nu mai postez aici)