View Single Post
Vechi 15.03.2010, 09:40:45
casiana's Avatar
casiana casiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Delirul Vezi mesajul
Bre protejarea calugarilor de ispite este una si discriminarea este alta. Pai raspunsul din cate vad il ai chiar tu, ispita. S-a facut asta pentru sporirea si tihna vietii monasticesti. Acolo unde se amesteca barbatul cu femeia s-a dus cu tihna manastirii. Ispitele ce vin de la trup sunt mult mai puternice si trebuie sa le lupti, confruntandu-te cu astfel de ispite s-a dus cu linistea, fiindca cu ispita ce o reprezinta femeia pt. barbat nu este de joaca. Prin urmare intr-un loc unde nu mai are acces femeia nu prea mai ai ati face griji de astfel de ispite si te concentrezi mai mult asupra celor duhovnicesti. Nu din intamplare in Athos s-au format unii dintre cei mai mari duhovnici ai ortodoxiei. N-are treaba cu femeia direct, ci cu faptul ca ea reprezinta, ii place sau nu, o ispita pt barbat. Pai tu ai macar asa o vaga ideie cu ce fel de ispite si ce incercari se confrunta calugarii de la manastirile din lume, mai ales cand intra cate o patachina imbracata necorespunzator in biserica manastirii. Nu uita ca si ei sunt totusi oameni. Unii poate sunt mai sporiti duhovniceste si deci mai imuni la astfel de ispite altii nu prea, niciodata nu ai de unde sa stii. De aceea e bine sa vii tot timpul decent imbracata mai ales la manastire.
chiar n-ai auzit de atractii fizice nefiresti si de patima sodomiei? ti-as putea da un exemplu curand mediatizat, nu o fac pentru ca nu imi permit sa judec la nivelul la care il faci tu, dar asa este. si nu incerc sa denigrez viata monahala, dar trebuie sa fii constient ca intr-o manastire sunt f multe ispite si chiar daca ar disparea ispitele venite de la femei (singurele pe care imi dau seama ca le stii) diavolul nu sta degeaba si gaseste multe alte cai de ispitire pt calugari sau pentru cei veniti in pelerinaje.
"Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24)

Last edited by casiana; 28.10.2010 at 16:23:53.
Reply With Quote