Subiect: Lumea copiilor
View Single Post
Vechi 15.03.2010, 11:08:25
luminita- luminita- is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Ce le spuneti copiilor despre personajele care populeaza lumea basmelor: zane, spiridusi, vrajitori?
Exista sau nu? Cum trebuie copilul sa se raporteze la astfel de personaje? (Eu am obosit spunand ca nu exista, ca vrajitoria este un lucru f rau, interzis de Dumnezeu.. da, ma contrazic, asta este)

Din experienta de parinti: care sunt filme/ desene animate dubioase, pe care nu le-ati recomanda?

Ce stiti despre originea spirituala a celor mai cunoscute desene animate?

Si ca sa dau eu tonul: originea masonica a lui Pinocchio
http://vigilantcitizen.com/?p=3016
(mi s-a parut dubios din cauza partii cu balena care inghite corabia si aparenta "moarte" a lui Pinocchio.. m-a trecut un fior pe sira spinarii)

(mai am si altele, dar acum nu stiu unde le-am pus)

lasa-ti copii sa creada in spiridusi,zane,personaje pozitive din desene animate,acestea fac parte din farmecul copilariei...copilaria este plina de vise si imaginatie nu are rost sa le spui ca nu exista ca oricum nu te vor crede si in plus este destul de dur pt ei sa ii rupi din lumea lor fictiva care este atat de frumoasa,mai bine lasa-i pe ei singuri sa-si dea seama ce e fictiune si ce e adevar....si mama a facut la fel cu mine si dupa varsta de 12 ani am inceput sa fac diferenta dintre desen si realitate si este foarte placut sa-mi amintesc acum cum era cand eram mica..bineinteles ai grija sa nu se uite la desene cu batai sau tot felul de violente dar de ex se pot uita la ,,viata cu louie", ,,tom si jerry", ,,familia de ce",sunt multe desene frumoase iar daca nu le gasesti la tv cauta-le pe you tube ca acolo sigur gasesti ceea ce vrei:)
Reply With Quote