Citat:
În prealabil postat de ionita
pot sa va intreb ceva(sunt mai mica):prin curatie trupeasca intelegem doar a fii virgini inainte de casatorie?? daca totusi ai avut un moment de slabiciune si ai cazut in acest pacat(MARE)ce se va intampla cu tine?? vei ramane celibatar toata viata,doar pt ca ai gresit candva?? nu mai exista iertare?? si nici iubire pt cel ce a gresit??
|
Nu, curatia trupeasca se refera chiar si la omul casatorit. Si nu numai sa nu aiba relatii sexuale cu altcineva dar si impreunarea sotilor trebuie sa fie curata, ca se poate sa fie necurata.
Cineva mi-a spus ca atunci cand Iisus a spus ca "oricine se uita la femeie poftind-o a si savarsit adulter cu ea in inima sa" se referea la orice femeie, chiar si la sotie, caci n-a zis "la o femeie, alta decat sotia" ci a zis "la femeie". Adica prin aceste cuvinte El voia sa spuna ca pe nimeni sa nu poftesti, nici macar pe sotie/pe sot ci sa iubesti. Adica impreunarea sotilor sa fie o exprimare a iubirii si o daruire de sine, nu o implinire a poftelor.
Si in legatura cu virginitatea inainte de casatorie...degeaba esti virgin fizic daca inima ta e plina de pofte. Nu mai stiu care sfant zicea "nici femeie n-am cunoscut, nici feciorelnic nu eram"
In concluzie, curatia aceasta e o problema adanca, si sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne curateasca El pana in adancuri, ca sa putem iubi.
In legatura cu pacatul a raspuns odin.