Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Andrusca, te-as ruga sa te gandesti la urmatoarea intrebare: dca tot ce ne inconjoara este creatia lui Dumnezeu, atunci de ce le-a dat sfintilor, care traiau retras de lume, deci nu expusi atator ispite, cum suntem noi astazi, darul deosebirii duhurilor?
Poate astfel vei realiza si tu, ca lumea e departe de a fi doar creatie a lui Dumnezeu, deci numai benefica. Si ca perceptiile negre isi au si ele rostul lor, in drumul nostru spre mantuire. "Tine mintea in iad!"
|
Pai nu e doar benefica, asta e adevarat...dar totusi exista si au existat sfinti care au trait si in mijlocul lumii...si nu numai restrasi.
Cred ca exista doua tipologii de oameni, aceia care vor sa se izoleze de lume pentru ca asa simt...si aceia care nu simt acest lucru, insa cu siguranta nu numai cei care se retrag se mantuiesc...eu asa cred.
Eu dupa cum se vede nu inteleg acest mod de gandire, si nu vreau sa gandesc asa...ma intristeaza si pe mine multe din cele prezente in societate/lume, insa in egala masura ma si impresioneaza multe lucruri frumoase...extrem de multe, si astfel nu pot gandi ca lumea e rea...pentru ca nu e rea, e si rea...dar e si buna.