View Single Post
Vechi 15.03.2010, 16:15:36
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Vsovi spunea:

"Din citatele date care nu se corectează unele pe altele ci cel ulterior deslușește și întărește textul anterior, rezultă clar pentru orice minte „senilă” că ..."

După un asemenea raționament, am putea deduce că și Biblia ar fi putut fi "corectată" în cei 2000 de ani de mii de ori, ca să fie mai clare înțelesurile ei adânci. Dar iată că după 2000 de ani Biblia a rămas neschimbată. Nimeni nu a avut curajul să intervină, pentru că recunoșteau în ea adevăratul Cuvânt al lui Dumnezeu.
Nu așa a fost și cu pucioșii. Liderii lor, conștienți că nimic nu li se poate întâmpla, au operat "corecții" la textele lor pe care le pretindeau a fi sacre, dovedind un total dispreț față de originalitatea Cuvântului de la Pucioasa. Dacă acest Cuvânt era chiar de la Dumnezeu, oare ar mai fi îndrăznit să schimbe o iotă sau o cirtă din el?
Ești chiar simpatică dumneata, păi dacă nu ar fi „corectat-O” mereu fariseii și saducheii ca să le slujească ea poftelor aristocratice și satanice și inqqqizitoriale ale lor atunci cum se face că în loc de credincioși și sfinți și smeriți tainici avem doar păcate și desfrânări și oameni deznădăjduiți de 2000 de ani încoace, așa cum era și când venise Hristos în trup născut din pururea fecioară căci era la fel ca acum dacă nu chiar mai bine atunci decât acum?

Dar dumneata repeți mereu niște termeni în speranța că repetând minciuna la nesfârșit o să o și poți impune: original, centrifugă, corecții... lucru ce dovedește interesul tău și a lui nenia pe care îl slujești pentru a pune Lumina sub obroc... un interes de a nu pierde nenia puterea și pri(vi)lejurile și prozelitismul ascuns pro ori contra ori căldicel, căci dacă nu ai avea interes, nu te-ai agăța la nesfârșit de termeni care să sugereze falsa ta dreptate și să trimită discursul tău prin termenii cheie mereu la minciuni pe care fraierii să le ia drept adevăruri...

Deci atâta vreme cât ești o diversionistă, mă intreb ce sens are să-mi bat capul, mintea senină ca să mi se facă, sperând în zadar în onestitatea interlocutorului, „senilă” complet și să fiu luat drept naiv de către alți cititori?.. Că voi nici măcar nu avocățiți pe aici ci voi pur și simplu vreți să impuneți minciuna exact așa ca prin beciurile secu-riștilor îmbrăcați în deci-țieni, centi-țieni și mili-țieni, căci țienii sunt unitățile de măsură pentru măsurat pro-stia... Dar acum nu mai există milițieni... ci mili-tari, și ăștia dacă nu execuți te lichidează, căci tăria este unitatea cu care se măsoară beția: deci-tari, centi-tari, mili-tari, micro-tari, nano-tari, pico-tari,...

Deci ce rost are a discuta cu uneltele pavloviene ale lui nenia? Ca să mă pună pe lingișpil și să mă supună la forțele centrifuge? Zicănd mereu că iată cineva s-a băgat la învârteli... cu cel rău... Păi atunci de ce dați mereu târcoale la stup? Așa ca împinse de o forță centripetă într-o nesfârșită fâțâială după un mic indiciu, cu care să șocați aberica... pentru ce aveți reformată o limbă de lemn, de stejar, ascuțită la ursul din pădure pe tocilă, cu trimiteri la iad?

Deci raționamentul meu este cinstit, greșit sau nu, iar al tău fățarnic și prefăcut, deoarece vrei să-mi impui capul mereu cu învinuirile tale... lipsite de sens și pline de născociri absurde... și dacă nu te-a pus nenia, atunci sigur tanti grijania nu-ți dă pace.

Iar eu am încercat mereu să te fac să-ți revi, te-am iertat și te iert și acum, dar tu nu te liniștești, deși ți-am demonstrat că ai ochii ținuți, și atunci iar și iar te tot lovești de stâlpul de telegraf, telefon, radio, cu mobil, sunând la țânțarul anofel ca să reclame cazul la poliție... decipoliție, centipoliție, milipoliție...

Last edited by vsovivi; 15.03.2010 at 16:26:55.