View Single Post
Vechi 15.03.2010, 19:24:57
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit @ Sophia

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Zaharia sau nu stiu cine a pus acel exemplu cu Sf.Maxim care a mancat impartasania de la acel bolnav.
Eu am raspuns ca acela era sfant. Si cu asta am vrut sa spun ca sfintii pot sa faca multe lucruri periculoase, pentru ca sunt salvati de Dumnezeu.
Voi n-ati priceput si ma certati ca este vorba de impartasanie si nu de sfant.
Pai ba da, in exemplul aceal se vorbea de un sfant.
Ori eu am citit atatea situatii in care sfintii au fost lasasti sa treca prin greutati cumplite, dar au fost salvati pana la urma.
Daca se dadea un exemplu de om care sa faca asta si sa fi ramas sanatos, era un bun exemplu pentru toti.
Sophia, citeste despre sfinti.. ca sa vezi cum se condamnau pentru pacatosenia lor, cat de mici stiau ca sunt!
Tu cum crezi ca un sfant se gandeste ca este "sfant"?! Dimpotriva, se cred mai pacatosi decat cei din jur!
Si "sfintii pot sa faca lucruri periculoase".. crezi ca sfintii Il ispitesc pe Dumnezeu, crezand ca pentru sfintenia lor vor fi "salvati"..
Sophia, vezi lucrurile foarte stramb, nu te supara pe mine. Nici un sfant nu se considera sfant, nici un sfant nu-L ispiteste pe Dumnezeu!
NOI Il ispitim pe Dumnezeu cand cerem minuni si semne!

Imi pare rau ca te agiti atata si cauti fara rost (as spune eu). Si nu cauti deloc unde trebuie.
Uite, cu drag iti dau un citat din Cuv. Siluan Athonitul.. sa-ti fie de folos:
"Prin el însuși omul este lipsit de puterea de a împlini poruncile lui Dumnezeu, de aceea s-a zis: „Cereți și vi se va da" [Mt 7, 7]. Dacă nu cerem, ne chinuim pe noi înșine și ne lipsim de harul Duhului Sfânt; fără har însă, sufletul se tulbură mult, pentru că nu înțelege voia lui Dumnezeu.Pentru a avea harul, omul trebuie să fie înfrânat în toate: în mișcări, în cuvinte, în priviri, în gânduri, în hrană. Și oricui se înfrânează îi vine în ajutor învățătura din cuvântul lui Dumnezeu, care spune: „Nu numai cu pâine va trăi omul, ci și cu tot cuvântul ce iese din gura lui Dumnezeu"."

Cere si tu, Sophia, cere-I lui Dumnezeu sa-ti dea ce este de folos. Ce putem sa-ti dam noi?
Reply With Quote