Subiect: Lumea copiilor
View Single Post
Vechi 15.03.2010, 22:50:36
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Ce le spuneti copiilor despre personajele care populeaza lumea basmelor: zane, spiridusi, vrajitori?
Exista sau nu? Cum trebuie copilul sa se raporteze la astfel de personaje? (Eu am obosit spunand ca nu exista, ca vrajitoria este un lucru f rau, interzis de Dumnezeu.. da, ma contrazic, asta este)

Din experienta de parinti: care sunt filme/ desene animate dubioase, pe care nu le-ati recomanda?

Ce stiti despre originea spirituala a celor mai cunoscute desene animate?

Si ca sa dau eu tonul: originea masonica a lui Pinocchio
http://vigilantcitizen.com/?p=3016
(mi s-a parut dubios din cauza partii cu balena care inghite corabia si aparenta "moarte" a lui Pinocchio.. m-a trecut un fior pe sira spinarii)

(mai am si altele, dar acum nu stiu unde le-am pus)
Mai soro asta cu autorul lui Pinocchio mason chiar nu am auzit-o.

Uite aci Pinochio.
http://www.scribd.com/doc/11322472/A...e-Lui-Pinochio
E doar o poveste educativa pentru copii mici cu multe invataminte bune intr-ansa printre care cel mai bun e ca se cuvine sa iti asculti parintii.
Acolo la inceput unde zice ca acela primeste o bucata de lemn care era insufletita si avea viata (nu cum zice in comentariul pe engleza ca mesterul face o papusa de lemn si se roaga la nu stiu ce stea sa ii dea viata) si ii face maini picioare urechi putem sa intelegem ca e vorba de cum inveti copilul sa mearga sa isi foloseasca mainile sa vorbeasca etc.
Autorul dupa morala care o expune aci nu e deloc mason ci e crestin mai soro.Nu vezi acolo cum zice ca iarta pe cineva,iarta pe altcineva,judecata lui Dumnezeu pentru faptele care le faci etc.

Poate fi o urma de ceva ciudat acea cu zana buna care il scapa din diverse imprejurari.Dar nu zana ii da viata ci batranul primeste o bucata de lemn insufletit care vorbea de la inceput.Iar sfarsitul povestii este ca Pinochio devine un baietel ca toti ceilalti baietii.

Acum e un basm pentru copii.De cat basme cavaleresti cu puterile mitice ale lui Fat Frumos si lupta sa eroica cu zmeu cred ca e mult mai folositor acesta pentru copii.
De gnosticism nu poate fi nicaieri vorba ca nu zice undeva ca materia e rea si nu e nici macar o idee pe aci conform careia materia ar fi rea.
Asta e parerea mea.
Referitor la povestirea Pinochio nu stiu cat de mult urmeaza desenele animate povestea originala.

Last edited by mihailt; 15.03.2010 at 22:55:30.
Reply With Quote