@ Zori de zi.. scuze ca te-am lasat singura pe-aici cu morile de vant.
@ Fani, Andrusca, Mihailt
Eu nu-mi pun prolema daca anumite filme prezinta ritualuri de initiere masonice (sau sunt derivate din, fac trimitere la ele etc.). STIU ca asa este.
Imi pun problmea cum sa contracarez asta.
Daca pinocchio este mai treaca, mearga.. Alice in tara minunilor este o carte bolnava (in opinia mea), am citit-o de doua ori in copilarie, nu numai ca nu am inteles la ce se refera, ci imi dadea o stare de disconfort psihic). Sa fie din cauza ca autorul era pedofil si mason (nu-mi spuneti ca un om care face fotografii cu fetite goale in epoca victoriana nu este pedofil, ca nu cred!).
Revenind la drumul initiatic, eu vad lucrurile asa:
cand particip ca cititor, spectator la un ritual de initiere, sunt co-participant la acel ritual, chiar daca nu inteleg ce se intampla (involuntar, inconstient). Asa este sau nu?
(Daca nu este asa, de ce se fac
ritualuri initiatice in public, fara stirea spectatorilor care participa? )
Cat despre ceea ce inteleg copiii.. ieri vorbeam cu baietelul meu despre curcubeu si ma intreaba din senin daca verde este culoarea vrajitorilor.. de unde pana unde? (de fapt intrebarea nu este aiuristica, a primit corect mesajul din filme, desene, ilustratii din povesti..). De ce nu a asociat verdele cu primavara, de ex? Copiii inteleg mult mai mult decat ne dam noi seama.