Citat:
Īn prealabil postat de AlinB
Deci va credeti Dumnezeu?
Sau ai o alta explicatie pentru care atunci cand vorbiti despre ce intelegeti din Scriptura ziceti "Scriptura spune" si nu "parerea mea despre acest pasaj din Scriptura este ca s-ar interpreta cam asa...".
|
Lasa jongleriile la o parte. Stii bine ca nu consideram pe nici un om failibil (asa ne invata si Sfintii Apostoli).
Citat:
Parerea ta infailibila sau doar umila ta parere, asa..?
|
Parerea mea. Punct. Nu se pune in discutie faptul ca pot gresi, ca orice om.
Citat:
Doar cu una singura de care tu ca adventist te tii cu unghiile si cu dintii ca sa-ti iasa pasienta.
|
Sunt mai multe invataturi din "Catehismul ortodox" acceptate de adventisti (mai putin de unii ortodocsi, cum ar fi cei ca tine). Asa cum ti-am spus (tie si lui Geony), voi veni si cu alte astfel de invataturi ortodoxe.
Citat:
Sunt invataturi ortodoxe? Serios? Pe baza a ce?
Poti sa-mi dai referinte patristice vizavi de acea afirmatie?
Vreo hotarare a unui Sinod Ecumenic?
|
Hai ca m-ai blocat. Postez niste invataturi ortodoxe, din "Catehismul Ortodox", de pe site-ul Patriarhiei Ortodoxe, iar tu ma intrebi daca sunt ortodoxe acele invataturi. Iti dau, din nou, link-ul de referinta:
http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism30.html
Cat priveste existenta hotararii unui Sinod Ecumenic .... asta nu stiu. Intreba-i pe cei de la Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane.
Citat:
Chestia cu memoriul ar fi o idee..
|
Fa memoriul la Patriarhie. Ai fi un Luther al Romaniei.
Citat:
Deci consideri corect TOT ce scrie in catehismul ortodox?
Sau iei doar ce-ti este pe plac?
|
Eu selectez doar invataturile comune (ortodoxiei si adventismului) din "Catehismul Ortodox". "Ce avem in comun" este si titlul topicului.
Citat:
Criteriul de selectie care este? Credinta adventista?
Pai atunci ce mai cauti cu nasul in catehismul ortodox, vi s-au terminat cartuliile sau cautati argumente de zapacit oamenii?
|
Inteleg ca esti foarte deranjat de faptul ca indraznim sa cunoastem invataturile ortodoxe. Cred ca te-ar deranja mult mai tare daca aceste invataturi ajung la cunostinta credinciosilor ortodocsi de rand.