View Single Post
Vechi 16.03.2010, 20:56:36
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Da mai fratilor acum ce faceti judecati pe parintele Grigore ca a facut pogoramant?
Daca unii pentru aceasta ca se tem ca se imbolnavesc nu vin la Sfanta Impartasanie apoi care e problema ca parintele Grigore a hotarat sa foloseasca mai multe lingurite?

Dupa care Sfinte canoane din cele de la cele sapte Sfinte Sinoade Ecumenice ati gasit ca aceasta e abatere dogmatica grava?
Ziceti-mi si mie unde zice un Sfant Canon ca trebuie neaparat sa se foloseasca o singura lingurita la Sfanta Impartasanie.

Apoi eu nu aud ca Sfantului prooroc Isaia i-a fost bagat clestele in gura cand i-a fost dat acel carbune ci numai carbunele i-a fost atins de buze cu acel cleste.Asa ca nu puteti folosi ce zice aci ca argument ca e neaparat ca sa fie bagata lingurita in gura.

Ca unii doresc sa ia Sfanta Impartasanie atingandu-si buzele si gura de lingurita,altii doresc sa tina gura deschisa sa le fie pusa Sfanta Impartasanie in gura si altii au gandit sa ia mai mult lingurite cu care sa le fie data Sfanta Impartasanie nu cred ca trebuie facuta dogma vreuna din ele.

Asa ca nu mai judecati pe parintele Grigore degeaba.

Ca doar marturisim la Sfintele Slujbe crestin ortodoxe:
"Ca de vei intra in judecata cu robii Tai, nimeni nu va fi aflat curat de intinaciune, ci va amuti toata gura, neavand ce raspunde, pentru ca toata dreptatea noastra este inaintea Ta ca o carpa lepadata."
Domnu' mihailt , eu vad ca dumneata umblii cu firma in brate si esti mai pregatit sa o ridici la nivelul fruntii ca sa faci nus'ce cu ea dar ma pui pe ginduri (poate ginduri bune si nu neaparat rele): nu am auzit pina in prezent o dogma despre lingurita sau copie sau stea sau despre ,,vultur" dar parca am auzit de niste canoane legate de uzul sfintelor vase. Nu ne impaunam cu ele dar le cautam si mai povestim, nu , ce spui ?
Reply With Quote