Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Sa ne fie cu iertare , dar cam slabut , foarte slabut la istoria religiilor ! Nu ma asteptam !! Pai de unde vine principiul Iang -Inn din acupunctura, cine a postulat in filosofia-credinta taoista existenta acestuia ? ... nuuuuuu dinnnn medicina chineza vine, ci ea l-a pus in aplicare ! Va propun doamna Fany ca subiect de lectura privata religiile extremului Orient, cu tot respectul si consideratia cuvenita si bine inteles daca si aveti politetea de a-l accepta !! Sfintul munte Ahos si-a spus parerea de multi ani despre homeopatie si acupunctura , datorita teoriilor energetice care le stau la baza si in care nu se gaseste deloc energia Duhului Sfint. Este o lucrare a unui parinte vatopedin pe care nu o am la indemina dar peste 2 saptamini va promit ca o si fotografiez si o postez. Pina atunci poate ne intilnim si cu cunostinte mai noi si va fi un dialog mai fructuos. Cine stie !?
|
Zaharia, noi nu prea avem cum sa fim de acord, s-a dovedit in trecut, pe teme de genul asta, pentru ca avem partial autoritati diferite sau moduri diferite de a le considera. Nu ma convinge argumentul ca unii parinti de la muntele Athos au spus ca homeopatia si acupunctura sunt malefice (sau ce or fi spus negativ). Cunosc multi crestini ortodocsi care nu gandesc asa si cunosc si preoti care s-au tratat in aceste moduri.
Oricum, crezi ca m-as pune la punct in doua saptamani cu cunostiintele despre religiile orientale? Inseamna ca ai o prea buna parere despre capacitatile mele... Mai stiu cate ceva, nu prea mult, dar ce stiu ma face sa cred ca folosirea cu cap a unor cunostinte venite din alte vechi culturi sau chiar religii nu poate fi daunatoare, daca nu presupune amestecarea crestinismului cu acele religii (sincretism). Chiar daca yin si yang vine din taoism, nu inseamna ca sunt chestii spirituale.
In fine, eu nu zic ca am dreptate, am vorbit si eu dupa cum m-am priceput.