View Single Post
Vechi 17.03.2010, 05:57:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de postavarul Vezi mesajul
Lasa jongleriile la o parte. Stii bine ca nu consideram pe nici un om failibil (asa ne invata si Sfintii Apostoli).
Aha, toti sunt infailibili. Si unde e citatul din Sfintii Apostoli carea arata asta?
Si deci apostolii pot avea denumirea de "Sfinti"?

Citat:
Parerea mea. Punct. Nu se pune in discutie faptul ca pot gresi, ca orice om.
Nu se pune? Eu as zice ca ar trebui sa se puna de fiecare data, tu ar trebui sa-ti pui problema asa de fiecare data cand faci o afirmatie pe care o doresti a fi un adevar absolut si universal.

Citat:
Sunt mai multe invataturi din "Catehismul ortodox" acceptate de adventisti (mai putin de unii ortodocsi, cum ar fi cei ca tine). Asa cum ti-am spus (tie si lui Geony), voi veni si cu alte astfel de invataturi ortodoxe.
Ce selectezi tu din catehismul ortodox are zero importanta din punctul meu de vedere. Atat timp cat doar "selectezi" dupa criteriile AZS, nu-ti va folosi la nimic. Mai bine ramai la ale tale.

Citat:
Hai ca m-ai blocat. Postez niste invataturi ortodoxe, din "Catehismul Ortodox", de pe site-ul Patriarhiei Ortodoxe, iar tu ma intrebi daca sunt ortodoxe acele invataturi. Iti dau, din nou, link-ul de referinta: http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism30.html
Normal ca te-ai blocat, ca pentru a raspunde la intrebare ai nevoie de ceva mai mult decat un browser de Internet.
Asa ca in lipsa unor cunostinte mai profunde, pentru tine este suficient si mai ales CONVENABIL sa desemnezi "site -ul Patrhiei" drept autoritate ultima in materie de dogmatica ortodoxa.

Citat:
Cat priveste existenta hotararii unui Sinod Ecumenic .... asta nu stiu. Intreba-i pe cei de la Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane.
Binenteles ca nu stii, un protestant cultivat in materie de Istorie Bisericeasca e o pasare rara ca sa nu zic de-a dreptul mitologica.
Dar la o adica, pe tine de ce te-ar interesa? E de ajuns ca ai gasit o portita prin care sa bagi sambatarismul pe gatul ortodocsilor

Citat:
Fa memoriul la Patriarhie. Ai fi un Luther al Romaniei.
In cazul asta nu stii cine a fost Luther?

Citat:
Eu selectez doar invataturile comune (ortodoxiei si adventismului) din "Catehismul Ortodox". "Ce avem in comun" este si titlul topicului.
"Non idem est, si duo dicunt idem".

Te las pt tine sa afli ce inseamna.

Citat:
Inteleg ca esti foarte deranjat de faptul ca indraznim sa cunoastem invataturile ortodoxe.
Vai deloc. Macar daca ati ramane cu ceva in plus. Dar ma cam indoiesc.

Citat:
Cred ca te-ar deranja mult mai tare daca aceste invataturi ajung la cunostinta credinciosilor ortodocsi de rand.
Dupa cum ai recunoscut, ceea ce va intereseaza in cele din urma este tot invatatura adventista, ea este criteriul "selectiv".
Asa ca din partea voastra? Imposibil.

Eventual doar ca o pacaleala cum e si cu tarabele alea cica de sanatate care vand carti cu White.
Sau reclamele alea cu "citeste biblia" si care fac trimitere binenteles la modul adventist de citit Biblia. Dar coloratura confesionala este binenteles ascunsa.
Asa ca nu m-as mira sa vindeti si catehisme ortodoxe cu invitatii la conferinte adventiste.

Iar chestia cu catehismul nu e decat una din smecheriile adventiste centrate in jurul vesinicului idol adventist al sambatei..

De ce nu vor domle' astia (nici ortodocsi, nici catolici, nici protestanti) sa fie semi-iudei ca noi?

Last edited by AlinB; 17.03.2010 at 06:00:45.