o parere
Bunii mei, as vrea sa va cer si eu o parere in legatura cu o situatie care mi-a ridicat destule semne de întrebare...mai precis, in urma cu 2-3 saptamani, mergand spre serviciu, la o gura de metrou, o batrana cersea. Zgribulita, era perioada in care era foarte frig, sprijinindu-se in baston, cu mana intinsa, astepta mila trecatorilor, cei mai multi nebagand-o in seama. La un moment dat o doamna imbracata bine ii intinde o moneda de 50 de bani (5.000 vechi). Ce a urmat m-a pus pe ganduri. Batrana a strigat dupa doamna respectiva, chiar s-a dus un pic dupa ea si i-a aruncat moneda inapoi, spunand ca nu are nevoie de asa suma infima, doamna in cauza spunandu-i ca nu-i va mai da niciodata nimic. Acum, am stat eu, si m-am gandit. Cine a procedat incorect, ca sa zic asa...doamna care i-a oferit acea moneda de 50 de bani, e adevarat, o valoare infima, cu care niciun covrig nu-ti mai poti cumpara sau batrana cersetoare, care se presupunea ca, fiind cersetoare, orice banut conteaza. Nici acum nu stiu ce sa zic. Astept opiniile voastre. Doamne ajuta, multa sanatate tuturor!
|