Subiect: Lumea copiilor
View Single Post
Vechi 17.03.2010, 10:07:35
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Nu se vor uita la nimic?
La ce sa se uite? Crezi ca desenele animate sunt asa o intensa si minunata parte a copilariei?
Ce sa fac , sa ii las sa se uite cu ochii holbati la TV, incapabili sa reactioneze la stimuli (ca asa facem toti cand ne concentram la ceva), sa ajunga desenele animate obiectul negocierii, cum vad la altii, ca daca faci tu acum x y z, te las eu pe urma sa te uiti la desene? Si cat timp o sa treaca si pentru parinte pana invata ca atunci cand se uita la TV copilul e linistit si absorbit, urmand ca in continuare sa il uite pe asta mic in fata tv-ului cu orele, ca sa se odihneasca? Intotdeauna TV-ul va fi cea mai simpla si la indemana solutie.

Impresia mea in legatura cu TV-ul si copiii e ca atunci cand l-ai deschis, ai deschis cutia pandorei. Ca se vor uita la nefarsit si daca le interzici, nu faci decat sa colorezi in nuante si mai ademenitoare fructul oprit (fara nici o conotatie dubioasa).

Mai curand m-as juca sau le-as pune sa asculte povesti sau sa invete sa citeasca singuri basme si povesti nemuritoare. Eventual dvd-uri cu tom si jerry de ex, dar in orice caz, intr-o maniera in care detin controlul asupra programului - nu ca un control freak, ci doar cat sa nu ajunga la concluzia ca la televizor sunt chestii misto si cand e stins, deci acela ar fi un obiect de interes si care trebuie lasat sa mearga tot timpul, ca sa nu pierdem ceva. Mai bine sa fie ca pe ecran sunt lucruri interesante cand vrem noi (toti) si al caror continut il putem alege noi, in deplina cunostinta de cauza.

Cam asa cum fac si eu cu filmele acum, la varsta adulta. Nu ma uit oricand si la orice.