View Single Post
Vechi 24.04.2006, 04:16:14
najhat najhat is offline
Member

Data înregistrării: 22.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen
Am cunoscut o turcoaica din Romania, botezata de parintele Argatu, din partea Dobrogei parca era, care a avut mari necazuri cu familia din cauza asta. Apoi cunosc pe cineva din aceeasi zona care imi spunea ca, atunci cand o crestina se casatoreste cu un musulman (in Romania, nu stiu in alte parti) i se coase o cruce in pantof sau papuc si timp de cateva saptamani (parca trei) este obligata "sa calce crucea" ca semn al lepadarii de Hristos si implicit de crestinism. Probabil ca depinde de cultura si de felul cum vede fiecare musulman aceasta. Sigur ca exista si extremisti, ca peste tot, mai ales acolo unde sunt majoritari si unde influentele culturale si etnice sunt mai puternice. Paradoxal, dar exista mai mult respect intre crestini si musulmani decat intre crestinii de diverse confesiuni. Nici eu nu cred ca Islamul sustine ca cei ce nu cred sa fie ucisi. Ar fi insemnat ca toti cei ce au fost sub stapanire turceasca sa fi devenit toti musulmani (si aici ma refer la cei ce au fost pasalac - bulgarii, sarbii) ori vedem ca si-au pastrat in mare parte identitatea. Eu nu am citit Coranul, dar, mi-au spus cei ce l-au citit, ca Jihadul - razboiul sfant, este razboiul cu propriile patimi. Ceea ce se intampla astazi este o pervertire a acestei idei.
Draga Eugen,ca sa ii cunosti pe adevaratii credinciosi musulmani trebuie sa traiesti printre ei.Dupa parerea mea,care am trait printre ei si i-am cunoscut si la bine si la rau ani indelungati ,sint oamenii din Siria,Iordania,Liban,Palestina.Oameni ca acestia nu ar face acest mare pacat"sa calce crucea".Da-mi voie sa-ti spun cum s-a purtat cu mine o vecina [Dumnezeu sa o ierte] in siria.Oamenii in tara asta se viziteaza foarte mult,vecinii se vad zilnic,se intreaba de sanatate,se ajuta enorm reciproc[daca vecinul tau o duce rau si tie iti e rau],cand am inceput sa vorbesc cat de cat lb.araba am inceput sa merg si in vizita la vecina.De cite ori bateam la usa mi se spunea sa astept.Dupa o mica intirziere,vecina imi deschidea usa,imi ura bine ai venit dar am observat ca vecina isi acoperea mereu parul in fata mea cu un batic[din cauza aceasta mi se spunea sa astept].Ma intrebam in sinea mea de ce oare dar n-am intrebat-o niciodata.cind venea la noi acasa se intimpla acelasi lucru.Soacra mea ii spunea mereu sa-si dea baticul jos ca nu este nici un barbat in casa[casa mea e casa ta],o expresie de politete ptr.musafiri.Si sa repetat episodul acesta cateva luni,pana cand intr-o zi,vecina mi-a deschis usa neacoperindu-si capul.Am fost foarte mirata,cred ca a vazut expresia fetei mele si mi-a spus un lucru pe care nu-lvoi uita niciodata;IARTA_MA.Tot mirata am intrebat-o de ce? Si mi-a explicat ca ea a gresit fata de mine ptr.ca-si acoperea capul[parul] crezand ca trebuie sa se acopere fata de o crestina.Afost la imam ei si ia povestit despre mine si el ia spus ca ea greseste fata de mine ,crestinii sunt recunscuti in Coran ,avem credinta in Dumnezeu si nu trebuie sa se acopere fata de o femeie crestina.Si ma rugat sa spun ca o iert ca sa o ierte Dumnezeu.Am invatat de la ei ce mare valoare are cuvantul RABDARE in orice situatie ai fi.Era o femeie credincioasa si Dumnezeu a luat-o la EL la numai cei44 de ani,a lasat amintiri si povete bune in urma ei.Dumnezeu sa o ierte!
Reply With Quote