Citat:
În prealabil postat de ory
Nu stiu de ce s-a infiripat ideea ca a avea mai multa grija fata de suflet, tine neaparat de o conduita speciala si spirituala, special construita, cand sufletul ne este strict legat de ceea ce facem in fiecare zi, cu ceea ce avem de-a face in fiecare zi.
Nu este nevoie de o reteta deosebita pentru a fi pregatiti si sufleteste pentru trecerea dincolo de fiinta, trebuie doar sa ne pese de ceea ce facem, de felul cum ii intelegem pe cei din jur, de o etica care trebuie sa ne situeze pe un plan superior omenesc, tocmai de aceia trebuie sa fie superior pentru ca se bazeaza pe ratiune. Este atat de complicat ?
Trebuie sa fim doar naturali si sa ne pese de noi insine si de ceilalti, eu nu vad pregatirea sufleteasca neparat ca pe o afundare in rugaciune si uscaciunea trupului de post, ci mai degraba ca pe o dimensiune ce tine de constiinta.
|
Pai da, insa faza e ca dincolo vom fi (oh, de-am fi) impreuna cu Ingerii si vom canta laude si va fi, cred, ceva in genul unei rugaciuni si comuniuni permanente.. si daca nu ne-am pregatit de aici nu stiu cum va fi. Iar etica, planul superior omenesc si ratiunea nu stiu cum se impaca cu smerenia aceea profunda, in care te golesti de sine si Il lasi pe Dumnezeu inauntru..