View Single Post
Vechi 24.04.2006, 10:39:59
slorandus
Guest

Implicit

La fiecare zi a creatiei, Sfanta Scriptura adauga "apoi a fost o seara si o dimineata, aceasta a fost ziua..." Mie mi se pare a fi o zi in toata regula. Iar saptamana creatiunii este o saptamana normala. Daca Dumnezeu doar a zis si s-a facut, de ce ar fi avut nevoie de mii de ani intre zilele creatiei? N-are nici un sens.

Uita-te in dictionar la cuvantul "ZI" si vezi ce definitie ii da. Chiar si astazi ziua este o "perioada de timp". Ce ai fi vrut sa insemne termenul ebraic? (Cred ca Vechiul Testament, sau cel putin cartile lui Moise sunt scrise in limba ebraica si nu in greaca). E normal sa fie tot o perioada de timp. Dar cum tot ce a facut Dumnezeu pe pamant este pentru om, sunt convins ca si zilele creatiunii au fost zile obisnuite.

Si uite asa, tot la porunca a patra ajungem, unde scrie: "sase zile sa lucrezi, si in a saptea sa te odihnesti ... caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul... dar in ziua a saptea S-a odihnit". De ce ar face Dumnezeu comparatia asta, ca noi, oamenii, sa lucram sase zile dupa cum si El si-a facut lucrarea de creatie in sase zile? Si sa ne odihnim in ziua a saptea, dupa cum El s-a odihnit?

Sigur ca Dumnezeu nu a avut nevoie de odihna. Odihna a lasat-o pentru om. In acea zi Dumnezeu s-a oprit din lucrarea sa de creatie si a rezervat un timp care sa fie folosit pentru relatia om-Dumnezeu.

N-am spus ca scrie undeva ca Legea a fost data neamurilor. Insa chiar din citatul redat de tine din Scriptura legat de Lege ("voua (evreilor) si celor ce se vor alipi de voi"), care nu l-am gasit (poate suna altfel), reiese ca este pentru toata lumea. Pai cine se putea alipi de poporul evreu? Oricine. Faptul ca celealte popoare n-au pazit aceste legi, nu inseamna ca legile nu erau valabile si pentru ele. Adica daca intr-un popor pagan avea loc o crima, criminalul nu era vinovat inaintea lui Dumnezeu?

Pai daca Legea ar fi fost data doar evreilor si ar fi valabila doar de la ei incoace, de ce a fost gasit Cain vinovat, si apoi blestemat, pentru ca l-a omorat pe fratele sau, Abel? Dupa care Lege?

De ce este specificata duminica de 8 ori in NT si nu o alta zi? La intrebarea asta ti-am raspuns cu o alta intrebare, la care, insa nu mi-ai raspuns tu. Eu cred ca Isus a fost si este Dumnezeu. Iar venirea Lui pe pamant nu a fost pentru evrei, sau pentru neamuri. A fost pentru orice om. A venit sa ne dea un exemplu de vietuire. Exemplele pe care ti le-am dat, din Noul Testament, arata ca Isus si apostolii Sai aveau un obicei din a fi la Sinagoga in ziua a saptea, in Sabat, deci pastrau Sabatul in ziua a saptea si nicidecum nu eram deranjat de faptul ca ei erau acolo si nu in alta parte.

Din ceea ce spui tu, inteleg ca pui mai mare pret pe ceea ce au facut apostolii dupa inaltarea Domnului, decat pe ceea ce a facut El cat a fost pe pamant. Adica, daca Isus este intruchiparea lui Dumnezeu pe pamant si ne-a aratat ca Sabatul se tine in ziua a saptea, tu spui ca nu este valabil?
Reply With Quote