Citat:
În prealabil postat de anna21
Ce le spuneti copiilor despre personajele care populeaza lumea basmelor: zane, spiridusi, vrajitori?
Exista sau nu? Cum trebuie copilul sa se raporteze la astfel de personaje? (Eu am obosit spunand ca nu exista, ca vrajitoria este un lucru f rau, interzis de Dumnezeu.. da, ma contrazic, asta este)
Din experienta de parinti: care sunt filme/ desene animate dubioase, pe care nu le-ati recomanda?
Ce stiti despre originea spirituala a celor mai cunoscute desene animate?
Si ca sa dau eu tonul: originea masonica a lui Pinocchio
http://vigilantcitizen.com/?p=3016
(mi s-a parut dubios din cauza partii cu balena care inghite corabia si aparenta "moarte" a lui Pinocchio.. m-a trecut un fior pe sira spinarii)
(mai am si altele, dar acum nu stiu unde le-am pus)
|
desene animate care nu le-as recomanda sunt multe, dar cel mai bine e sa inchizi televizorul si atunci ai scapat de desene si copilul nu mai sta cu ochii in televiozr. eu am 2 copilasi o fetita si un baietel, fetita are 2 ani si 8 luni iar baietelul 8 luni. la desene se uita rar, dar le mai pun filme romanesti gen veronica 1 si 2, mama, maria-mirabela, dumbrava minunilor. iar povesti sunt acum multe pentru copiiscrise de pr. cleopa; antonel, carti scrise de leon magdan pt copii si multe altele. toate sunt ortodoxe si foarte folositoare pt ei. daca le citesti cpiilor de mici povestile astea sigur cand vor creste mai mari vor face diferenta intre zane, vrajitaore si alte personaje.