View Single Post
Vechi 17.03.2010, 20:26:19
postavarul
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Mai creatie a lui D-zeu, lasa-ma cu Catehismul tau cu tot
Nu este catehismul meu; este al Bisericii Ortodoxe. De ce-l respingi? Esti "sectar"?

Citat:
, EU TIN DUMINICA (pt ca sunt crestin, si tin Ziua Invierii Domnului)..
Aici esti in ton cu invatatura ortodoxa.

"""""286. Pentru ce serbam Duminica?

Serbam Duminica, pentru ca:

a) E ziua cea dintai a creatiunii;

b) E ziua in care a inviat Domnul ("prima a sambetelor", adica "ziua intai a saptamanii"; Matei 28, 1-7 si Marcu 16, 2)
;""""" (Catehismul ortodox- capitolul "Despre sarbatori").

Citat:
.nu Sambata ca nu-s evreu, iar daca Domnu s-o odihnit in ziua asta si o poruncit-o poporului evreu, mie prin cartile NT nu mi-a poruncit sa o tin.
Sambata nu a fost pentru evrei, a fost data pentru oameni. Domnul sambetei spune: "Sambata este pentru om".. In plus, intri in conflict si cu multe invataturi ortodoxe (cum ar fi cele referitoare la respectarea Poruncilor Dumnezeiesti). Pe langa invataturile ortodoxe postate zilele trecute, mai sunt si altele cu care intri in conflict. Spre exemplu:

""""""""126. Care este porunca a patra?

Porunca a patra este aceasta: "Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti. Lucreaza sase zile si-ti fa in acelea toate treburile tale, iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau; sa nu faci in acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine. Ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o" (Ies. 20, 8-11).

127. Ce invata porunca aceasta?

Aceasta porunca invata doua lucruri, si anume: datoria muncii in timpul celor sase zile ale saptamanii si datoria de a sarbatori ziua a saptea, ca zi de odihna, inchinata Domnului.
"""""""

Nu inteleg ceva la tine. Vrei sa serbezi duminica (ziua intaia a saptamanii) pentru ca in aceasta zi a inviata Mantuitorul. Serbeaz-o (desi nu ti-a cerut Dumnezeu asa ceva). Dar, serbarea acestei zile te impiedica sa respecti ceea ce a poruncit Dumnezeu (adica sa pazesti ziua de odihna inchinata Domnului)?

Poti pazi duminica (este problema ta) dar pazeste si ceea ce a poruncit Dumnezeu. Nu te impotrivi poruncilor Sale. "Dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor sale."(1 Ioan 5:3).

Citat:
Legat de Catehism, n-am cui sa explic!
Incearca, totusi, sa explici. Daca ai ceva de explicat.