Citat:
Am tinut sa precizez ca nu toate aspectele din stiinta sunt rele. Dar ia zi konijiro la ce-o sa-ti mai foloseasca masina cand nu ai sa mai ai aer de respirat, si o sa trebuiasca sa dai bani pe o masca de oxigen, adica pana si aerul va fi cu plata. Acest fenomen desi pare SF se observa deja in China cand in zile cu trafic intens oamenii trebuie sa bage cativa centi in aparate speciale pt a putea trage o gura de aer curat Ce-ai sa te faci cand nu are sa mai fie apa potabila, fiindca odata cu intensificarea poluarii si calitatea apei in care se dizolva totul, scade. La ce-o sa-ti mai foloseasca soselele cand continentele vor fi inundate datorita cresterii nivelului apelor si acestea nu sunt abureli gen filmul 2012, sunt realitati constatate, sunt certitudine. Deja sunt voci care sustin ca procesul de deteriorare al planetei este ireversibil. Asta este rezultatul unei existente parazitare, a lacomiei umane. Daca stiinta ar fi fost combinata cu un pic de cumpatare si frica de Dumnezeu, folosindu-se numai ce ne este necesar din roadele ei, cu siguranta nu s-ar mai fi ajuns aici si am fi tras mai multe foloase de pe urma ei. Lacomia gandirii lipsite de frica in Dumnezeu, banul zeul nebunilor ce stau toata viata cu ochii inchisi si care pretind putere, asta ne-a adus aici. Stiinta o fi o unealta, dar este o unealta mult prea periculoasa pentru o gandire fara de constiinta, fara de Dumnezeu.
|
Toate problemele de mai sus sunt create de oameni care se declara, in mare majoritate, religiosi. Multi dintre ei crestini. Deci stiinta, ca unealta, e folosita si de crestini. Unde sunt cumpatarea si intelepciunea conferite acestor oameni de religia de care apartin? Mergi prin satele romanesti, populate majoritar de ortodocsi, si vezi cate mizerie arunca in rauri, in ideea ca "apa le duce". Nu cred ca vei gasi prea multi atei in zonele rurale din Romania.
Mai mult decat atat, tarile unde procentajul de atei e ridicat (statele scandinave, de exemplu) au si cea mai mare grija de mediu, prin reciclare, economie de gaz si apa, etc. Ironic, nu? Bineinteles, nu sunt mai grijulii cu mediul inconjurator pentru ca sunt atei, ci pentru ca sunt mai educati referitor la ecologie.
Citat:
De ce crezi tu ca cei de la 1600 o duceau mai rau. Odata cu progresul stiintific si probleme s-au inmultit fata de perioadele precedente. Nr. cancerelor s-au inmultit, au aprut boli noi, unele chiar letale cum este SIDA, Ebola, gripele de care tot auzi in ultima vreme pe la tv despre care nu se prea stie cum vor evolua in viitor si altele.
|
Nu as spune ca problemele s-au impartit, as spune ca au aparut altele. Apropo de boli, cred ca glumesti. iti aduci aminte de epidemiile de ciuma si holera care omorau juma' de oras? Unde ai mai auzit de asa ceva in lumea moderna?
Mai mult decat atat, nu exista neaparat o corelatie intre progresul stiintific si aparitia bolilor noi, dar exista o corelatie intre progresul stiintific si eradicarea unor boli.
Citat:
Ce sa mai spun ca toate acestea culmineaza cu fatul ca vietile noastre, zi de zi, sunt supuse la un stres fizic si psihic apropae constant, depresia fiind pe buna dreptate considerata boala sec. 21.
|
Daca tu crezi ca esti mai supus la stres acum decat intr-o societate in care viata umana nu valora mai nimic, in care daca te nasteai intr-o familie de iobagi te bucurai de drepturi aproape zero si mureai la 30 de ani analfabet si flamand, asta daca nu te omora inainte de asta vreo boala considerata banala si vindecabila in ziua de azi, atunci nu stiu ce intelegi tu prin "stres".
Eu sunt recunoscator ca beneficiez de caldura in casa, apa calda si electricitate, acces la educatie si carti, libertate de alegere (limitata, e adevarat, dar mult mai mare decat la 1600) si acces la medicina. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca daca ai o situatie materiala decenta, poti sa vezi mai mult din lumea asta decat ii era la indemana unui rege din 1600.