View Single Post
Vechi 17.03.2010, 21:04:47
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Nu vreau sa ne contrazicem aiurea, Sophia.
Eu m-am gandit la talanti.. multi au inteligenta, talent la ceva, harnicie.. dar poate nu se mantuiesc.
Asa ca am legat talantii de harul primit prin Sf. Taine. Poate ca gresesc, posibil.

Citat:
În prealabil postat de Jane
Vreau sa spun ca e un sentiment foarte confortabil, e ok sa nu intelegi si sa cauti sa intelegi. Data viitoare zi si tu, Doamne, eu nu pricep ce-a spus Sfantul asta, dar Tu l-ai iubit si i-ai dat intelepciune, eu habar nu am ce tot indruga, dar uite ma tin de vestmantul lui si incerc sa fac ce zice el, ca nu mi-o fi rau.

Si cu toate placerile si bunatatile din lume pe care ni le-a dat Dumnezeu, mai mare si mai mare e sa renunti la toate pentru El. Nu facem noi asta, in lume, o fac unii, cine stie cati. Din aceia care se hranesc o data la doua trei zile si care desi ar fi putut avea pat, dorm pe podea sau cine stie pe unde. Si daca ei o fac din dragoste, si cu binecuvantare (ca nimeni nu face nevointa de-asta de capul lui), sunt sigura ca si Dumnezeu revarsa har din plin acolo.

Nu inteleg de ce te revolta ca fac unii asta, ca sunt capabili de asemenea renuntare la lume si la confort, si ca prin asta isi aduna in ceruri comori mari. Nu zic mai mari decat ale tale, ca fiecare e cu masura lui. Dar de ce sa ne deranjeze adevarul asta: cu cat renuntam mai mult la bunurile lumesti, cu atat ne apropiem mai mult de Iisus Hristos. Daca zicem ca are importanta si ca renuntam la o bucatica de ciocolata care ne place, daca are valoare si o mica placere de care ne lipsim temporar, in post, pai nu cu atat mai mult au valoare niste renuntari definitive, la placeri si bunuri mult mai mari?

Asa fac si eu.. nu inteleg, dar fac.. Ma gandesc ca daca bunul Dumnezeu vede ca incerc sa fac ceva, ma va corecta cand gresesc.

@ toata lumea care crede ca urasc lumea: NU este adevarat. O iubesc f mult (asta este chiar problema!). Si daca renunt la ceva.. sunt oricum lucrurile de nimic la care renunt. Ca la pacate tot nu renunt.
Dar ma gandesc asa: daca eu renunt la un lucru mic, poate Dumnezeu ma va ajuta sa renunt si la cele mari (la patimi).
Asa ca Sophia, nu te mai supara.. te superi aiurea.
Reply With Quote