View Single Post
Vechi 01.04.2007, 23:14:23
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Kontroversielll
Am citit recomandari din partea unora, referitor la smerenia recomandata aici....
Ai bine, pot sa va spun ca pana la varsta de 31 ani, eream atat sambetele cat si duminicile la biserica si nu de putine ori, dupa slujba, preotii, in dialog cu enoriasii, au fost spirituali si au facut ca acestia sa zambeasca si sa rada.
Biserica, nu este numai un lacas al parastaselor si tristetei, Cel de Sus, dorind ca oamenii sa fie bucurosi.Nu propavaduiesc ca o regula generala de a se rade cu gura pana la ureci, dar...cum am mai spus, nu-i necesar sa fim mai katolici decat Papa.

Dumnezeule din Cer
Sub a-l camerei ungher
Unde stau si ma gandesc
Lectia, sa o sfarsesc..
Catre tine ma indrept
Tu a-l lumii intregi stapan
Caci esti Mare,drept si bun
Intr-u mare mila ta
Numai Tu ma poti salva
Pentru ce si intr-u cat
Vinovat eu pot sa fiu
Fiindca lectia, n-o stiu
Si`n al anilor sirag....
Unii, fac si altii trag....
Nwton, Pluton, Galileu
Pentru ei, sa trag pacatul eu...?
Adchimede de-ar fi vrut
Sa se scalde si a vazut
Ca in apa scufundat
Are capul usurat
Si...? da sa spuna ca A gasit !!!
Daca donul Kopernic,
A baut mai mult un pic
Si....asa i se parea
Ca pamantul se-nvartea
Mult necaz si mult venin
M-i sa tras de la Frnklin
Ce cu zmeula sa jucat
Cand erea timpul n-orat
Si...mai stii
Traznetul lovii in zmeul lui
Fara voie, fara tel
Mai bine -l traznea pa el
Stefan Cel Mare
Fiind un pic racit
Sa gasit el om invatat
Ca sa fiarba ceai cu mac
?n ulcica cu capac
Oamenii sau apucat
Turnul Babel au ridicat
Si tu Doamne suparat si maniat
Limbile, le-ai incurcat
Tie Doamne sa-ti spun God
Si la paine sa-i spun strot
Banului sa-i spun harjan
Si mamei sa-i spun maman...?
Iar, acuma intr-o doara...
Ma retrag din aceasta scoala...
Iar de vrei sa mai raman
Schimbane programul tot
Fane ore de jucat
Si recreatii de fumat
Fa tu Doamne tot ce stii
Sa stiu lectia pe a doua zi...
Biserica, a fost si va fi Casa Domnului. Nu putem transforma biserica in cea ce vor unii sau altii. Desigur , aici sintem cu toti o mare familie, familia crestina si ne ghidam in comportamentul nostru dupa morala crestina. In biserica venim cu multa bucurie in suflet, dar si cu multa smerenie si bun simt. In biserica venim cu optimism si inima deschisa , dar cu decenta. In biserica venim cu multa dragoste si retinere fata de cele lumesti. Nu ne putem permite sa invom schimbari ce ar impieta actul credintei si ar transforma biserica noastra ortodoxa asemenea altor culte "galagioase" . Daca nici in biserica nu ne gasim linistea in rugaciuni , atunci ce ne-ar mai ramine ? ! Este singura oaza de liniste si smerenie in acest tumult cotidian, tumult ce multora le-a impietrit inima si au uitat de adevarata credinta in DUMNEZEU. Ei apeleaza la biserica numai in momentele de cumpana ale vieti sau pentru a obtine beneficii in viata, de multe ori cazind in pacatul "dragostei de arginti", a banului. Biserica, ca locas sfint, nu este nici statie de metrou, nici sala de cinema, nici sala de asteptare. Ea este ceva cu totul aparte in viata noastra , a tuturor unde avem datoria si obligatia sa avem o tinuta si un comportament adecvat, unde nu exista compromisuri sau cale de mijloc nici acum si nici peste 5000 de ani.
Reply With Quote