Un lucru sa fie clar, ca se macheaza femeile credincioase sau nu, biserica considera aceasta un pacat , mai ales unul venit de la pagani.
Ok !, acum despre fenomenul machiaj al femeilor aproape dependente de el.
Poate ca nu este un pacat chiar atat de mare, insa, sa ajungi a-ti petrece pana la 3 ore in fata oglinzii pentru acest machiaj, deja tine de o adulare de sine, sau nu stiu cum sa-i spun fiindca, am observat ca prea se exagereaza in anumite situatii .
Parca prea afisezi o masca pe chip, o masca ce-ti acopera aproape toate trasaturile reale ale chipului tau.
Un retus, o ameliorare si niste acoperiri finute ale unor defecte, nu spune nimeni ca reprezinta o tragedie, dar de aici pana la a te transforma efectiv, deja vorbim despre altceva.
Cand mergeam la gradinita la nepotelele mele sa le iau, in Japonia, am observat ca mamicile lor nu se macheau, pe strada, de asemenea erau atat de naturale si pareau atat de serioase. ...
Cand eram la scoala, profesorii se cam luau de fetele care se macheau, mai ales destul de vizibil si, pe buna dreptate, calculand procentual, 90 la suta dintre acestea nu invatau mai deloc, nu dadeau importanta invatatului, astfel profesorii ajungeau sa le critice, pentru timpul acordat infrumusetarii si pe cel pierdut, menit studiului.
Nu-mi place cand vad fete atat de tinere care-si trantesc un kilogram de farduri pe chip, pe chipul acela, oricum frumos si plin de vigoare tinereasca.
Pacat, pacat ca nu-si dau seama cat de pretuita este tineretea in sine si cat timp vor avea dupa 35 de ani sa-si schimonoseasca chipul incercand sa-i ascunda ridurile si oboseala.
Am intalnit o fata de 30 de ani care avea parul terminat si se plangea ca i s-a degradat prea tare si spunea ; " ma vopsesc de la 16 ani, nu am gandit ca atunci nu era nevoie de asa ceva, iar acum am ajuns cu parul terminat, nici nu stiu ce sa-i mai fac, este rar, sta aiurea, nici nu mai stiu ce culoare este cea originala..."
Iar paradoxul machiajului este ca , barbatii nu se dau chiar in vant pentru el...Cum saruti o femeie pe chip atunci cand buzele-ti ating un strat gros de fond de ten, uleios de atata crema, sau cand pe ochi sta incremenite niste gene intoarse cu rimel, sau un par rigid si lipsit de finete intepenit de atata fixativ ? Nu stiu, dar nu mai pare atat de romantic, desi atractia pare sa vina spre chipul acela " transformat ".
Last edited by ory; 18.03.2010 at 00:03:38.
|