View Single Post
Vechi 18.03.2010, 01:28:34
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Smile

Locuiesc in Bucuresti locul unde m-am nascut.aici nu sunt maghiari si nu cred ca am auzit pe strada vorbind maghiara de 3 ori pana acum.Mai frecvent am auzit chineza si pakistaneza decat maghiara.Din vorbele apropiatilor,am inteles ca maghiarii sunt personajele uracioase care vor sa ne ia Transilvania,care nu-ti dau un pahar cu apa daca te vad cazut in mijlocul strazii..si in plus..ne vorbesc de rau peste tot in lume..Asta..pana cand..dar sa va povestesc pe scurt:acum vre-o 10 ani cand eram in armata pazeam cladirea in care erau tinuti cetatenii straini prinsi fara viza de la Otopeni eu eram comandantul garzii si aveam in subordine 4 soldati dispusi in colturile cladirii.Noaptea in afara de faptul ca trebuia sa patrulez intre posturi stateam la palavre cu ei..asa am avuns la postul 3 unde am intrat in vorba cu soldatul Attila Ferentz din Harghita,din tata-n fiu tamplar maghiar..am ajuns si la problema revizionista,si dupa ce mi-a ascultat calm parerea mi-a spus ca el locuieste intr-un sat in care sunt si romani cam in proportie de 20%..care merg la biserica ortodoxa..si nu-i deranjeaza nimeni..are prieteni printre ei si nu si-a pus nici-odata problema sa fie altfel si ca atata timp cat intre romani exista personaje de genul Vadim,Funar si alti "patrioti"..si la maghiari vor exista "nationalisti" de genul Marko Bella si Laslo Tokesz care in spatele crearii "ungariei mari" si a capacitatilor de a intarata oameni ascund interese personale..iar "ultrasi"..se gasesc slava domnului..de ambele parti..pana la urma tot oamenii simpli au de suferit...cred ca avem o parere preconceputa..asupra majoritatii maghiarilor..Anul trecut am tranzitat Ungaria chiar dupa meciul de fotbal la care au fost incidente intre suporteri..la periferia Budapestei intr-o benzinarie,noaptea am trecut printr-un grup de vre-o 50 de motociclisti pe jumatate betzi..iar noi..fara sa ne dam seama..vorbeam ff tare..in romana..nu ne-a bagat nimeni in seama..dupa aceea..ne gandeam..daca s-ar fi luat de noi?dar nimic..oare daca eram la Bucuresti..iar printr-un grup de motociclisti romani beti..treceau 4 maghiari..erau lasati in pace?mai ales ca s-ar intampla dupa un meci de fotbal Romania-Ungaria?lasat cu bataie intre suporteri?ma indoiesc.Cred ca aspectele conflictului etnic de la noi sunt intretinute artificial pentru a distrage atentia de la probleme mai grave.
Reply With Quote