Citat:
Īn prealabil postat de penticostalulmantuit
crestinii care vorbesc in alte limbi sunt in numarul prezentat mai sus dar este irelevant in discutia noastra.
In legatura cu prima intrebare, oamenii nu pot face minuni, Duhul Sfant le face.
Și le face si astazi, da, dar nu numai la penticostali ci in majoritatea confesiunilor crestine.
|
Dragul meu, crestinii vorbesc in alte limbi, in engleza, in germana, in franceza, daca vor se si pot ruga in aceste limbi, nu e asta problema. Haide sa intelegem un lucru extrem de simplu, anume ca darul vorbirii in limbi a constat in capacitatea apostolilor de a vorbi o limba straina, feniciana sa spunem, sau greaca. Mai erau si alte daruri ale Duhului Sfant, cum ar fi darul proorociei sau darul tamaduirilor.
A intelege ca darul vorbirii in limbi are de a face cu o rostire a unor sunete fara inteles fara corespondent intr-o limba de pe fata pamantului, ne pune in postura de ignoranti. Stii ce au spus unii cand au vazut aceasta minune a lui Dumnezeu, nu? Ca sunt plini de must, adica beti cei care au primit acest dar. Se cuvine sa fim si noi ca acestia, sa nu intelegem ce a facut Dumnezeu acolo, sau sa pricepem exact ceea ce s-a intamplat? Intr-adevar, e surprinzator sa auzi pe unu' vorbind o limba necunoscuta fara sa o fi invatat inainte, dar apostolul Pavel insusi aduce lamuriri, spunand ca atunci cand cineva se exprima intr-un alt limbaj si cei de fata nu inteleg, sa existe talmacitor. Altfel, sa taca.
E absurd sa credem ca a rosti sunete neinteligibile este dar al Duhului Sfant. Nu vreau sa te supar, dar eu in locul tau as pune problema mai serios, as refecta mai mult la aceasta chestiune, as incerca sa discut si cu altii, cred ca trebuie sa mai cercetam din cand in cand lucrurile in care credem, cu totii, sa vedem daca avem o baza solida sau nu.