Citat:
Īn prealabil postat de sophia
@Anca si Jane - nu stiu ce sa spun cu Sfintii Parinti. Nu-i cunosc, nu stiu cine au fost (concret, nume, vieti, sunt in calendar sau nu, sunt cunoscuti sau sunt precum multimea de parlamentari din ziua de azi, adica ne-stiuti de omul marunt)nu stiu nimic despre ei decat ca au facut canoane si Pidalionul parca, si mai rau decat canoanele.
.
|
Uite, sophia, la asa o postare meriti sa fii trimisa sa studiezi manualele de religie cl 1-4; fara suparare. Cu asa afirmatii ne pui mult rabdarea la incercare. Pana cand?!?
Uite cateva nume de Sfinti Parinti, numarul lor fiind mult mai mare:
- Sf. Ioan Gura de Aur
- Sf. Vasile cel Mare
- Sf. Maxim Marturisitorul
[COLOR=black]
"Doar intr-un singur loc poate fi gasit izvorul adevaratei invataturi, provenind de la Dumnezeu Insusi, neimputinat de-a lungul veacurilor ci mereu proaspat, unul si acelasi in toti cei care il propovaduiesc cu adevarat, purtand [/COLOR][COLOR=black]
spre mantuirea cea vesnica[/COLOR][COLOR=black]
pe cei ce il urmeaza. Acest loc este Biserica Ortodoxa a lui Hristos, izvorul este harul Prea-Sfantului Duh, si invatatorii cei adevarati ai predaniei dumnezeiesti ce isi are obrasia in acest izvor sunt Sfintii Parinti ai Bisericii Ortodoxe." ne spune Cuv. Seraphim Rose [/COLOR]
[COLOR=black]
http://saraca.orthodoxphotos.com/bib...ii_parinti.htm[/COLOR]
[COLOR=black]
Acestia te vor ajuta sa intelegi si biblia corect.[/COLOR]
[COLOR=black]
Cum Sfintii Parinti au trait in primele secole crestine, nu ai cum sa-i cunosti altfel, decat prin lectura. [/COLOR]