Da este pacat ca valorile romanesti nu sunt promovate cum ar trebui.Dar nu putem acuza poporul ca se instraineaza de ele.Atata timp cat cei care ne conduc nu vad decat ciolanul de ros si asi bat joc de tot ce este sfant sau nu,de tot ce credem sau nu, de tot ce vrem sau nu.,constiinta noastra nationala se va atrofia.vedem filme si muzica din alte parti pentru ca avem impresia ca tot ce nu este romanesc este mai bun.La un anumit nivel chiar se aplica.Sa va spun o traire proprie:anul trecut am iesit prima oara din tara.Am fost intr-o mica excursie in Germania.aAm fost profund impresionat de puterea lor ca si neam,ma refer la puterea de a accepta greutatile vietii si de a lupta cu ele.Un bun simt si si o conduita la care noi nu putem decat sa visam ca se va generaliza.Ce a fost mai dureros ..la intoarcere in Romania aveam impresia ca aici nu este nimic normal..simteam ca acolo se desfasoara lucrurile cum ar trebui..nu la noi..
La revolutie nu cred ca am avut de ales..eu eram mic..atunci dar din ce-mi dau seama..erau prea multi oameni cu foarte multi bani care nu averau unde sa sii cheltuie..de aceea a fost facuta revolutia.iar Romania trebuia sa fie piata de desfacere care este astazi.in anii urmatori.pur si simplu a fost vanduta la bucata..tot de rechinii care au provocat revolutia.Populatia nu era atat de precauta ca acum..nu i-a pregatit nimeni pentru capitalism..piata libera..bursa..etc.
Despre Ceausescu..a fost fix un tap ispasitor..iar caricatura de proces de care a avut parte..cred ca ilustreaza perfect cum s-au intamplat lucrurile ulterior in democratia romaneasca..cum a inceput asa continua..
Bine..nu inseamna ca Ceausescu nu si-a meritat soarta..a fost un criminal..iar locul ai era in pamant..a incetinit dezvoltrea romaniei cu anii in care a condus tara. si a distrus o mare parte din cultura noastra profund ortodoxa. Eu pun pe seama regimului comunist si proliferarea cultelor neoprotestanta in romania..care au inflorit in parte din cauza ajutorului financiar oferit pentru intrarea in randurile lor a oamenilor saraci si in necunostinta de cauza,pentru ca pe vremea raposatului ortodoxia rea privita in deradere..sau eventual ca loc unde poate fi tras cu urechea..de catre securitate..Poate ca daca nu eram in sfera de influenta bolsevica eram o natiune sanatoasa acum.
Despre manele?ne place sau nu..ne cam reprezinta..si ami este greu sa o spun..dar este un lucru pentru care suntem recunoscuti peste hotare...:)..cred ca este o evolutie mai ciudata a culturii romanesti..si spun romanesti pentru ca 70% din populatia tarii asculta manele..iar tiganii sunt mult mai putini..
|