va multumesc pt sfaturi si incurajari. cand am scris cele de mai sus, ma simteam singura, trista, o fiinta josnica, capabila sa arunce cu noroi in ceea ce iubeste cel mai mult... v-am citit cu mare atentie toate replicile. si vreau sa va multumesc inca o data pt sprijinul vostru. lupta o duc cu mine acum, pt a incerca sa ma schimb.
primul lucru pe care l-am facut a fost sa inteleg ca am o problema. acum incerc sa o rezolv, sa ma autoeduc, sa ma schimb.
nu mai aveam pace interioara, eram macinata de indoieli, de suspiciuni... ma maniam din orice, eram furioasa pe cei dragi... dar problema era la mine, nu la ei. eu nu eram multumita de mine, eu avem frustrari in ceea ce ma priveste, eu sufeream pt ca vreau sa fac mai multe cu viata mea. eu nu mai aveam incredere in sotul meu, imi varsam nervii pe el. toate frustrarile mele le varsam pe el.
primul pas l-am facut: m-am spovedit si impartasit. si duminica, de florii, dupa ani de zile, am stat la slujba. si incep sa-mi recapat pacea interioara, si mi-am propus sa intru din nou in armonie cu Dumnezeu, sa postesc, sa ma rog.
stiu ca numai asta ma va ajuta sa-mi recapat echilibrul, sa fiu sprijinul de care are nevoie sotul meu. numai asa nu ma voi considera inferioara celorlalti, nu voi mai considera ca hainele frumoase si faptul ca arat bine sunt singurele lucruri care ma fac sa am incredere in mine. increderea in mine mi-o poate da numai credinta. am realizat ca, toate celelalte imi dadeau o falsa impresie de siguranta, credeam ca mi-am recastigat increderea pierduta. insa cand renuntam la haine, ramaneam doar eu cu mine, cu aceleasi frustrari, cu aceleasi nemultumiri...
acum am inteles ca numai Dumnezeu este aliatul meu.
elena, iti multumesc in mod deosebit pt exemplul de casnicie pe care mi l-ai dat. asta imi doresc si pt mine si sotul meu. voi tine cont de cele ce mi-ai scris, si cand voi simti ca cedez, imi voi aminti de tine si de cele scrise aici. iti doresc multa sanatate, toate lucrurile bune pt tine si familia ta, si sa le dea Dumnezeu parintilor tai aceeasi intelegere si dragoste ca si pana acum.
|