Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
Daca tu afirmi ceva nu inseamna ca asta este cuvantul lui Dumnezeu.
|
Exact!
Dar mă întreb de ce pârâșul tău din propria conștiință îți cere mereu așa cum ar cere să facă altul? La mine mă refer, de ce vorbesc mereu ca și cum alții ar fi datori și doar pentru alții e valabil și mustrarea doar altora le sună?
Dar dacă tu afirmi ce a afirmat Dumnezeu aia a cui Cuvânt este?
Dar dacă tu nu trăiești conform cu ce afirmi atunci aia ce este?
În general vorbind. ''Cum puteți?'' deci... cum putem? E clar că există un interes ascuns al fățărniciei că altfel pentru ce să minți trăind altceva decât trăiești și vorbești, trăind altfel decât credința ta? Și vorbești și ai impresia că e biruința păcatelor ori a diavolului și că ai luptat tu numai, singur și fără Cuvântul lui Dumnezeu, așa pentru slavă de la oameni, ai luptat fără sfinți, fără prooroci și fără să te fi sfințit, uns, iubit, trimis, făra să păzești ascultarea și neprihănirea pe Cale... Și ce poți să birui dacă te-ai lepădat de Adevăr? Te birui defapt pe tine desfrânându-te în ispitărie, căzând de tot... până te flatezi complet cu deznădejdea împreună cu echipa aristocratică ce se ''smeresc'' ca să se laude ei, echipa aia plină de haine scumpe și de control tehnic de calitate... fariseismul dus la extremul smereniei și vitjiei pentru ochii oamenilor... mâniosul ''căpitan'' ce se crede vrednic... lăudăroșenia mândriei că el înjură și crede în viitoarea bunăstare nădăjduind în forțele proprii, în bere și că nu i se pune și nu i se va socoti la cântarul vieții faptele și răutățile și necredința. Și așa clachezi lamentabil întorcându-te 'napoi în gLume, iar ea te primește cu brațele deschise... și acolo începi să faci așa cum ai mai făcut, dar acum mult mai rău... așa ca toți lupii răpitori îmbrăcați în haină sfântă ce se socotesc sfințișori și se cred vrednici... vrednici de ce? de judecată, de sobor, de foc... de gheenă, că altfel de ce anume?.. Probabil de distracție.