Subiect: CAZUL TANACU
View Single Post
Vechi 02.04.2007, 21:40:29
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

Sebastiana cum adica au internat-o la manastire? Din cate stiu eu la manastire nu se intra pe baza de internare. Faptul ca a fost externata este ok in contextul in care cei de la manastire si-au asumat raspunderea pentru ea.

Inca nu am inteles ce cauta ea la manastire Au luat-o sa o vindece? desi stiau de la inceput ca are schizofrenie dar probabil s-au gandit ca niste rugaciuni/ slujbe se rezolva? Am mai intalnit pe la manastiri persoane sa zicem cu anute tulburari psihice. Cine isi asuma raspunderea pentru ele? Maicile au cred destule pe cap si fara grija unui bolnav psihic pe care nu il poti lasa slobod prin manastire.

Inainte de 1950, nu exista nici un tratament eficace în schizofrenie. Majoritatea persoanelor cu această afecțiune erau nevoiți să stea în spitale de bolnavi psihiatrici cronici, pentru siguranța lor și a celorlalți, suferind de simptome extrem de grave. În 1952 a apărut însă primul medicament antipsihotic eficient, clorpromazina. Această medicație a permis anumitor pacienți să se amelioreze suficient pentru a părăsi spitalul și a trăi în comunitate. Terapia medicamentoasă pe termen lung a fost și este crucială pentru a preveni reapariția simptomelor și a stabiliza afecțiunea. Unele dintre aceste medicamente au variante de administrare injectabilă, pe o durată de câteva săptămâni, astfel încât persoana cu schizofrenie nu trebuie să-și amintească să ia zilnic medicația.

manifestari: halucinații (de regulă, pacienții aud voci inexistente, care critică sau condamnă); idei delirante (credințe false, adesea despre amenințări sau persecuții); paranoia; comportament inadecvat; vorbire dezorganizată sau incoerentă. Si daca vocile vorbesc impotriva lui Dumnezeu destul de usor de crezut ca avem un demonizat.

Cand este vorba de un demonizat el vine cu familia, stao o zi doua si pleaca. Dar in acest caz ea stand acolo poate ar fi trebuit sa ia in calcul si medicamentatia si nu sa se limiteze la a spera intr-un soi de interventie divina.

Nu cred ca au legat-o pt ritual ca asta nu tine zile in sir ci cateva ore si de la cateva ore legat nu mori.

Biserica normal ca a abordat o astfel de atitudine caci contextul politic mai ales nu permite altfel. Ce putea sa declare? Ca in biserica ortodoxa astfel de practici (si nu uitam cu era prezentat totul in mass media: preot fost fotbalist, femeie crucificata, rituale etc) sunt acceptate si ca ortodoxia promoveaza iertarea? Asta in conditiile in care imaginea bisericii ortodoxe e si asa destul de negativa (ca nu respecta drepturile omului: ex problema homosexualitatii)iar presiunea UE este extrem de puternica?

Atituiudinea BOR si dovezile (sa ne amintim de un cazul destul de mediatizat al unui politician care fiind beat a ucis un copil pe trecerea de pietoni si peste cateva zile probele disparusera si la dosar era un act cu alcolemia zero) nu sunt relevante.