Am vorbit candva cu un cunoscator in ale bioenergiei.practicant de arta martiala veche chinezeasca de mult timp.Afacut si o demonstratie inainte..apoi a explicat.Demonstratia a constat in presarea unei carti de vre-o 200 de pagini pe pieptul meu timp de 5 minute.dupa ce a indepartat cartea..pe pieptul meu era urma palmei lui..de parca ar fi presat cu mana goala..nu ar fi fost cartea intre mana lui si pieptul meu.Explicatia lui:informatiile si comenzile corpului nostru sunt transmise electric prin nervi..si mai putin chimic.Prin exercitii practicantii de anumite sporturi..in speta artele martiale pot sa-si controleze energia din corp..energia electrica..pentru a face unele lucruri simple..pot chiar sa aprinda un bec..pentru un timp foarte scurt..sa-si regleze propriul metabolism care sa-l faca mai rezistent la anumite boli..si combinata cu un regim de viata sanatos..o vitalitate crescuta.Lucruri pe care putea sa le faca si el in parte.Dar de aici ana la cei care nu numai ca-si controleaza propriul camp..dar al "repara"..pe al altora..chiar si lui i se parea cale lunga..si mai mult in teorie de realizat.La cum a pus el problema..nu are numic de a face cu un lucru necurat si paranormal..deci vazut din punctul asta de vedere nu intra in contradictie cu morala crestina..
|