Citat:
Faptul evident este ca suntem o tara crestin-ortodoxa, ceea ce incerci tu sa-mi explici ca majoritatea prin faptul ca nu se comporta ca atare in virtutea ortodoxiei lor, ii face mai putin ortodocsi este foarte fals. Din pacate numai numele este de ei, si de mine pacatosul, dar atata timp cat nu l-au renegat fatis pe Dumnezeu nu pot fi inclusi la atei ci raman in cadrul crestinilor ortodocsi pacatosi sau foarte pacatosi, fiindca de aceea a fost lasata spovedania, pt curatirea pacatelor si tot de aceea mila si rabdare Lui Dumnezeu este foarte mare. Prin urmare ipoteza pe care incercai tu sa ne-o vinzi, cum ca fiind pacatosi, cei care-si bat nevestele samd ar fi mai putin ortodocsi este falsa, comportamentul lor desigur este urat si inadecvat dar sunt convins ca nici ateii nu sunt niste mielusei desi se declara rationali si cerebrali si aici ti-am dat un exemplu din cate imi aduc aminte cu ateii care au tendinte sataniste, si de care e plin you tube-ul. In putine cuvinte ca o concluzie la capitolul unu, doar fiindca sunt pacatosi si nu sunt demni de numele pe care-l poarta, atata timp cat nu l-au renegat fatis pe Dumnezeu, ma refer la negarea constienta, voluntara ei nu pot fi considerati atei ci doar pacatosi. Atunci cand il negi fatis pe Dumnezeu, adica voluntar, abia iti poti spune ateu. Acuma de acord cu tine ca de pacatosi e plina Romania dar las-o mai moale cu ateii ca nu te cred.
|
Inteleg ce imi spui, dar eu nu am spus ca cei care isi bat nevestele sunt mai putin ortodocsi, din contra, incercam sa spun ca religia nu ii opreste de la asemenea manifestari, deci rolul ei educational nu functioneaza, cu toate ca este cel mai "scos in fata" dintre toate, de cei care sustin ca fara religie am fi niste animale fara minte.
Si nu, nici ateii nu sunt perfecti, dar din nou, daca vei cauta respectivele date, care exista, vei vedea ca procentul de atei in inchisori e mai mic decat cel al detinutilor care apartin unei anumite religii (asta in SUA, in Romania nu stiu daca s-a facut un asemenea studiu). Din nou, argumentul conform caruia religia te face mai bun e refutat.
Inca ceva: nu poti fi ateu, si satanist in acelasi timp. In momentul in care te declari satanist, crezi intr-un zeu, deci nu poti fi ateu.
Citat:
Atuncea de ce ai mai facut referire la atei, daca nu au nici o legatura cu situatia in cauza, ca nu mai inteleg logica asta.
|
Am facut referire la asta ca raspuns la ipoteza conform careia lipsa de respect fata de mediu vine de la faptul ca oamenii s-au indepartat de dumnezeu.
Nu am zis ca nu tine de igiena, am spus doar ca, la fel ca mai tot progresul omenirii din ultimele sute de ani, nu datoram descoperirile legate de igiena religiei, ci metodei stiintifice.
Citat:
Este evident, la amenintarile vechi care au ramas mai mult latente s-au adaugat altele noi, ce-i atat de greu de inteles ?
|
Este usor de inteles, dar nu stiu cum se poate folosi asta ca argument impotrica progresului stiintific, avand in vedere ca overall, el este evident.
Citat:
Pentru tine ca ateu o fi concludente pt mine ca ortodox nu prea, uite aceleasi statistici in lb. romana dar unde se precizeza clar ca nu sunt incluse si avorturile http://ro.wikipedia.org/wiki/Speran%...ia%C5%A3%C4%83 si fiindca odata cu evolutia stiintei acestea au crescut foarte mult, numai eu cunosc cazuri in care fetele au la activ si 10 avorturi, ma intelegi. A da si se mai precizeaza un lucru legat de tabelul cu speranta de viata citez "Acest tabel neagă anumite păreri că în trecut oamenii aveau o speranță de viață de sute de ani."
|
Avorturile nu sunt incluse nici in statisticile din Evul Mediu. Mai mult, e normal sa nu fie incluse, pentru ca factorii ca mortalitate/morbiditate se aplica la oameni deja nascuti. Exista un standard de estimare a sperantei de viata, si nu incape discutie ca e mult mai mare acum decat in Evul Mediu. Asta ca sa nu mai mentionez chestii care tin de calitatea vietii, nu numai durata ei.
Cat despre cei care traiesc sute de ani, nimeni nu ar nega respectivul fapt daca ar fi sustinut si de ceva dovezi.
Citat:
Acuma o fi fost numarul de copii pierduti la nastere plus mortalitatea infantila mai mare, dar nici nu prea existau metode contraceptive, adica multor copii astazi nici macar nu li se mai da sansa la viata.
|
Numarul de avorturi e irelevant, pentru ca nu e luat in calcul de nici o statistica, deci nu afecteaza nici una din ele.
Citat:
Oricum exista o diferenta neta de gandire intre noi, eu personal prefer sa traiesc mai putini ani dar sa am o viata plina, decat mai mult timp, dar sa-mi irosesc viata in plictiseala si degeaba.
|
Ceea ce ai scris mai sus nu are nici o legatura cu ceea ce am discutat pana acum. Poti trai intens indiferent de epoca in care traiesti. Ideea e ca modul de viata pe care il avem acum ofera unui numar mare de oameni un numar mult marit (fata de Evul Mediu) de optiuni. Pe scurt, accesul la educatie, medicina si informatie e mult mai larg decat era in Evul Mediu.
Citat:
Konijiro, imi cer scuze, dar nu prea mai am timp sa ma tin de argumente si contra-argumente, mai ales cand discutiile se intind la nivelul zilelor sau a saptamanilor. Poti sa ma contrazici cat vrei, este dreptul tau, tot ce pot sa-ti spun este ca as fi apreciat un feedback ceva mai rapid.
|
E forum, nu mirc. Cred ca stiai asta.
O vad ca un avantaj, pentru ca poti compune un raspuns coerent, si eventual documentat.
Inca un avantaj e exact faptul ca poti intinde o discutie pe cateva saptamani, fara sa fi tzintuit in fata calculatorului ca pe messenger.